nlc.hu
Életmód
Bollywood dance, a legszórakoztatóbb és legcsajosabb tánc

Bollywood dance, a legszórakoztatóbb és legcsajosabb tánc

Ez az indiai filmekből ismert csoportos táncforma ötvözi a helyi néptánc elemeit a modern koreográfiával. A bollywoodi tánc a nők körében igencsak népszerű, mert átmozgat, tónusosabbá és érzékivé tesz.

Bombay (=az indiai Hollywood) filmgyáraiból futószalagon jönnek ki a szórakoztató filmek, ahol a tánc és a zene főszerepet kap. A film dramaturgiájától szinte teljesen függetlenül és váratlanul a szereplők minimum háromnegyede bármikor csoportos táncra pattanhat.

Stresszoldó

Ha valaki futott már bele hasonló filmbe, az tudja, hogy a hirtelen összeálló táncos megmozdulást nem lehet mosolygás nélkül végignézni. A stresszoldás tehát erre a nem kevés percre garantált. Ezt a fajta bollywoodi táncot „masalának” is csúfolják, utalva a nagyon sok összetevőből álló, tradicionális indiai fűszerkeverékre, hiszen a filmekben látható koreográfiák a modern táncelemeken túl a hihetetlenül sokszínű indiai néptáncra támaszkodnak.

Érzéki

Bár a filmekben férfiak is feltűnnek – nem is akármilyen táncosként –, a hastáncos részek azért a nőknek mennek a legjobban. Ez a fajta indiai néptánc a nőiesség keresése, kifejezése táncmozdulatokkal. Így ha valaki kedvet kapna, nyugodtan utánozza a tévében látottakat. Vidámabb és energikusabb lesz utána garantáltan.

BOLLYWOOD MOVIE CLIP: Besharam - feat. Pallavi Sharda

Get ready to shake those hips... watch a clip from Pallavi's brand new Bollywood movie - 'Besharam'.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top