Életmód

Skip-care, a koreai nők gyönyörű arcbőrének titka

Az, hogy a távol-keleti, különösképpen a koreai nők arcbőre hibátlan, mintha csak selyemből lenne, nagyjából mindenki előtt ismert. Mintha nekik nem tudna ártani sem az idő múlása, sem az időjárás kedvezőtlen hatása. De mi is a porcelánszépségű arcbőrük titka?

A legújabb arcápolási trend neve skip-care, amelyet egyre több koreai követ lelkesen, és a jelekből ítélve nekünk is ideje kipróbálni. A lényeg, hogy úgy válogassuk össze az arcápolási termékeinket, hogy célirányosabban vigyenek minket a simább, selymesebb és szebb arcbőr elérése felé.

Hagyd ki, ami nem kell!

A skip-care elnevezés a skip („kihagyni”) és a skincare (arcápolás) szavak játékos összetétele, ami arra utal, hogy a felesleges termékeket, metódusokat hagyjuk ki, és döntsük el, mi az, amire bőrtípusunknak, életkorunknak, az évszaknak vagy az adott időjárási helyzetnek megfelelően szükségünk van. A koreai nők gyors és hatékony napi szépségápolási rutinja tehát egyfajta racionalizálást takar.

Mi fér bele a skip-care rutinba?

Kevés arcápolási termék, amelyek cserébe tényleg hatékonyak, és gyönyörűvé, simává, igazán egészségessé teszik a bőrünket. Olyan ütős készítményeket használjunk, amelyekkel az arcbőr öregedését okozó szabad gyökök hatását is ki tudjuk iktatni.

Skip-care alapok:

  • Reggel egy C-vitaminos, akár enyhén színezett krémet használjunk, amelytől arcbőrünk feltöltődik vitaminnal, és egységesebb színt kap, elfedve az esetleges bőrproblémákat.
  • Este viszont részesítsük előnyben az A-vitaminban gazdag arcápolókat, ez a vitamin ugyanis hozzájárul bőrünk megújulásához, erősíti azt.

Válogass okosan

Válasszuk meg tehát okosan azt az egy-két terméket, amelyet naponta használunk az arcbőrünk ápolására anélkül, hogy bármilyen faktorról lemondanánk. Számos termék kapható már, amely két-három funkciónak is eleget tesz önmagában, ilyenek például a hidratáló-feszesítő-fényvédő alapozók vagy a ránctalanító-bőrnyugtató-hidratáló készítmények is. Mindenki megtalálja a neki megfelelőt, és még csak órákat sem kell a tükör előtt töltenie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top