nlc.hu
Életmód

Az arcbőr hidratálása

Az arcbőr hidratálásának titka 5 lépésben

Az arcunk hidratálása és ápolása elengedhetetlen, az egészséges bőr eléréséhez. Sokszor azonban gondot okoz olyan termékeket találni, melyek egyszerre vethetőek be öregedésgátlóként és hidratálóként. Ám öt lépésben erre is van megoldás!

Az anti-aging-hidratáló krémek, szérumok és maszkok segítenek nekünk az otthoni bőrápolásban. Ezek a típusú hidratálók karbantartják és aktivizálják a bőr saját önhidratáló erőit, megerősítik bőrünk védelmi funkcióit, és segítenek abban is, hogy fenntartsuk bőrünk fiatalságát. 

Hidratáló termékekre márpedig szükségünk van, hiszen az idő múlásával, bőrünk természetes önhidratáló képessége csökken, ez pedig a sejtek aktivitásának csökkenéséhez és a bőr védelmi rendszereinek lebomlásához vezet. Olyan életmódbeli tényezők, mint a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a stressz, a kevés folyadékbevitel, és olyan környezetbeli hatások, mint a hideg szél, az erős UV sugárzás, vagy éppen a folyamatos maszkviselés, egyaránt befolyásolhatják arcbőrünk önhidratáló képességét.

Nem számít, hogy milyen bőrtípusról beszélünk (olajos, kombinált, száraz…), mivel a dehidratáltság, mindegyiket érinti. Ennek tünetei: fakó arcszín,  érdesség, feszülő bőrérzet, rugalmasság hiánya, kellemetlen bőrérzet, finom vonalak megjelenése.

Így ápoljuk arcbőrünket, ha egyszerre akarunk fellépni az öregedés ellen és a dehidratálással szemben!

24 órás hidratálás:

260 HYDRA'GLOBAL CRÉME - 24 órás hidratáló és tápláló krém; 261 HYDRA'GLOBAL CRÉME RICHE - 24 órás hidratáló, tápláló és regeneráló krém; 262 HYDRA'GLOBAL CRÉME LÉGÉRE - 24 órás könnyű hidratáló és frissítő krém

261 HYDRA’GLOBAL CRÉME RICHE – 24 órás hidratáló, tápláló és regeneráló krém; 262 HYDRA’GLOBAL CRÉME LÉGÉRE – 24 órás könnyű hidratáló és frissítő krém; 260 HYDRA’GLOBAL CRÉME – 24 órás hidratáló és tápláló krém;

Válasszunk olyan hidratáló-energetizáló-tápláló krémet, mely elhúzódva, folyamatosan, vagyis 24 órán keresztül fejti ki a hatását. Ezzel nemcsak a kellemes bőrérzetet teremtjük meg, hanem szinten tartjuk a bőrünk hidratálását, frissességét. Nyakra, arcra, dekoltázsra egyaránt használható. Amennyiben szérumot is használunk, úgy a krémet csak a szérum után vigyük fel a bőrünkre. Az ilyen jellegű krémeket normál és száraz bőrre ajánlják. 

A hidratáló krémeken kívül választhatunk tápláló és regeneráló krémet is. Ezek amellett, hogy hidratálják a bőrünket, regenerálják is azt, hogy megőrizze a fiatalságát. A bársonyos textúrájú krémek tökéletes megoldást és védelmet biztosítanak, főként a száraz arcbőr számára. Általában dehidratált, száraz bőrre ajánlják. 

A zsírosabb, vagy kevert, kombinált bőrtípussal rendelkezőknek sem kell lemondaniuk a kettős hatású hidratálásról. Számukra a könnyebb textúrájú, frissítő, 24 órás krémek és gélek jelenthetik a megoldást, ezek ugyanúgy hidratálják, védik és fiatalítják a bőrt, viszont gyorsabban hatolnak be a bőrbe.

És hogy milyen hatóanyagokat keressünk a csomagoláson? Amikor hidratáló és öregedésgátló krémet keresünk, akkor nagyon fontos, hogy megfelelő energia fokozó összetételt válasszunk, több molekuláris hialuronsavas termékeket keressünk, tartalmazzon bőrvédőt valamint a különböző olajok közül: a makadámia dió, valamint az édesmandula-olaj bír tápláló és regeneráló hatással.

Cseppekben és maszkokban rejlő erő!

240 HYDRA'GLOBAL SÉRUM - Hidratáló szérum; 280 HYDRA'GLOBAL MASQUE - Bőrszomjoltó maszk

240 HYDRA’GLOBAL SÉRUM – Hidratáló szérum; 280 HYDRA’GLOBAL MASQUE – Bőrszomjoltó maszk

Az arckrémeken kívül két másik formulával is erősíthetjük bőrünk hidratálását. Igen csábító, amikor a drogériák polcain ott sorakozik a több tucat színes csomagolású maszk, vagy különböző üvegcsékbe csomagolt szérum, ám amennyire csábító, annyira zsákbamacska, hogy melyik is válik be a mi problémánkra. Első lépésben tisztázzuk, hogy min szeretnénk javítani! Ha SOS, vagyis azonnali hidratációra és energetizálásra szorul a bőrünk, akkor a maszk lehet a megoldás, mely általában könnyű, krémes textúrájának köszönhetően nagyon gyorsan képes behatolni a bőrbe, felfrissíteni azt, és azonnal érezhető simaságot tapasztalhatunk. Ezeket a maszkokat általában erősen dehidratált bőrre javasolják. 

TIPP

Ha igazán átélnéd a frissesség érzését, a szérumot és a maszkokat tárold hűtőben!

Hogyan használjuk a hidratáló maszkokat?

Vigyük fel a hidratálni kívánt területre, majd dehidráltsági szinttől függően, legalább 5, maximum 15 percig hagyjuk fent. Nem kell lemosni, elég letörölni egy vattakoronggal, vagy törlőkendővel, de bele is masszírozhatjuk a bőrünkbe, a fel nem szívódott krémet. Hetente maximum kétszer javasolt használni.

A mostanában nagyon népszerű szérumok előnye, hogy azonnal helyreállítják a bőr nedvességtartalmát és serkenti a bőr energiáit, hogy megőrizze fiatalosságát. Nem szabad túlzásba esni, naponta egyszer: reggel vagy este érdemes az alaposan megtisztított bőrre felvenni, még a hidratáló krém előtt. 

Aranyat érő hatóanyagok: a fentebb felsorolt hatóanyagokon kívül, maszkok és szérumok esetében érdemes a szkvalánt és az E-vitamint keresni a csomagoláson.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top