nlc.hu
Életmód

Bőrápolás maszkviselés után

Így ápold az arcbőröd, ha naphosszat maszkot kell viselned!

Napi több órás maszkviselés mellett a szokásosnál is jobban oda kell figyelned az arcbőröd egészségére.

A maszkot viselni kell, ez nem is kérdés, az viszont már egyénenként jócskán eltérő, hogy naponta milyen hosszú időt vagyunk kénytelenek magunkon tartani a védőeszközt. Ha azok közé tartozol, akik például a munkahelyükön akár 8-10 órán át vagy ennél is tovább viselik, fontos, hogy még jobban figyelj oda az arcápolásra. A maszkviselés – ami, még egyszer hangsúlyozzuk, jelenleg akkor is elengedhetetlen, ha kétségkívül nem kellemes – valóban okozhat irritációt, bőrpírt, horzsolásokat, illetve aknét (angolul már külön neve is van: maskne), ám ezek a megfelelő bőrápolási rutinnal ellensúlyozhatók.

Te hány órán át viseled naponta?

Te hány órán át viseled naponta? (Fotó: Getty Images)

Moss arcot!

Maszkviselés előtt és után is mindig alaposan mosd meg az arcod tiszta vízzel, majd tisztítsd le lehetőleg valamilyen illatanyagmentes és nem komedogén – arctisztító készítménnyel! Ha kimondottan hajlamos vagy az aknéra, használj szalicilsavas arclemosót a faggyú kordában tartása és a pattanások megelőzése érdekében.

Hidratálj!

Az arcbőr hidratálása eleve nagyon fontos, maszkviselés mellett pedig különösképpen az. Az arctisztítást követően kend be az arcodat hidratáló krémmel! A legideálisabbak e célra a hialuronsavat tartalmazó készítmények. Ez az összetevő ugyanis kiváló vízmegkötő, saját súlyának akár ezerszeresét is képes megkötni, mellette nyugtató hatású.

Kezeld az irritációt! 

Ha a maszk eltávolítását követően irritációt, kiütéseket veszel észre a bőrödön, akkor a tisztítás után, a hidratáló krémen felül használj gyulladáscsökkentő összetevőket, például niacinamidot vagy azelainsavat tartalmazó bőrápolót is!

Ne sminkelj a maszk alá!

A maszk alatt ne viselj alapozót, púdert, korrektort vagy bármilyen egyéb sminket. Egyrészt felesleges, másrészt ezek a kencék maszkviselés közben még inkább eltömíthetik a pórusokat, amik mitesszerek, pattanások kialakulásához vezethetnek. Ha nem érzed jól magad teljesen smink nélkül, viselj szemsminket!

Olvass még a bőrápolásról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top