Életmód

Ezek a világ legegészségesebb országai 2019-ben

A 10 legegészségesebb országból 6 Európában található.

A Bloomberg 2019-re is számba vette, melyek a világ legegészségesebb országai. Az első helyen a 2017-ben még csak hatodik Spanyolország végzett. Egyes számítások szerint a spanyolok 2040-re esélyesek rá, hogy ők legyenek a legtovább élő nemzet, ha a lakosok várható élettartamát nézzük. 

A spanyolokat nem csak a hosszú élettartam repítette az első helyre, hanem olyan faktorok is, mint a tiszta víz, a jó higiéniás viszonyok, a kevés dohányzás vagy a kis mértékű elhízottság. Utóbbi nagyban köszönhető a mediterrán diétának.

A második helyen Olaszország végzett, ezt szintén az étrenddel, a klímával és a sok szabadban töltött idővel magyarázzák a kutatok. A harmadik Izland lett, ahol bár a klíma nem túl kellemes, a lakosok halban gazdag étrendje és mozgásgazdag életmódja már annál inkább hozzájárulnak az egészséghez.

A negyedik Japán lett, és a Top10-ben szerepel még Svájc, Svédország, Ausztrália, Szingapúr, Norvégia és Izrael is. Az USA a 35. lett, Magyarország pedig a 48. 

vogue

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top