Életmód

Ballonokkal hordják a kemecsei csodavizet

Csodatevőnek tartják a kemecsei Szputnyik-kút vizét. Van, aki csak ezt issza, ebben főz és mos, hajat is.

Kemecse artézi kútjáról, a Szputnyik-kútról az a hír járja a környéken, hogy a vize csodát tesz azzal, aki rendszeresen issza – írja a Sokszínű Vidék. A helyiek és a környékbeliek ódákat zengenek a víz pozitív élettani hatásairól. Van, aki csak ezt issza, ebben főz és mos, hajat is. Volt rá példa, hogy a lázas gyereket Szputnyik-vízben fürdették, és állítják, hogy hamarabb gyógyult meg tőle. Van, aki vallja, hogy a gyomorfekélyét ez a víz gyógyította meg. 

Az összetevőket tekintve kitűnő, nátrium-kloridos víz, sőt szabad szénsav-, magnézium- és nitrogén-klorid-, valamint hidrokarbonát-tartalma is kiemelkedő; lúgos kémhatású pH-val rendelkezik.

Jótékony hatásának hamar híre ment a környéken is, sőt Debrecenből és Miskolcról is járnak ide ballonokkal, és hordják haza a „csodavizet”. Ez a víz ugyanis jól tárolható, akár a kamrában is, nem igényel hűtést, napokkal később is ugyanolyan jó minőségű marad.

Nemrég azonban nem várt fordulatot vett a víz története. Az önkormányzat, ismeretlen bejelentő felszólítására, ismét bevizsgáltatta a forrásvizet, majd azt közölte: nem kapta meg az ivóvíz minősítést, mivel a határérték felett tartalmaz bórt és arzént. Ennek ellenére nem csökkent a víz fogyasztásának mértéke sem a helyiek, sem a távolabbról érkezők körében.

Kiemelt kép: Híradó KölcseyTv videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top