Életmód

Cudar idő lesz, hétfőn virradóra akár havazhat is

Többfelé 10 fok alatt maradhat a napi maximum-hőmérséklet, a csapadék mellett viharos széllökésekre is számítani kell.

Vasárnaptól markáns lehűlés várható az országban, hétfőn virradóra helyenként havas eső, hó is eshet – írta Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Fotó: MTI Fotó / Komka Péter

A hétvégén egy hullámzó frontálzóna alakítja a térség időjárását, amellyel hideg, sarkvidéki eredetű levegő érkezik a Kárpát-medencébe. A markáns lehűlés vasárnap a Dunántúlon kezdődik; hétfőre tovább hűl a levegő a magasabb légrétegekben is.

Az előrejelzés szerint a csapadék halmazállapot-váltására vasárnap estétől, késő estétől hétfő hajnalig van némi (10 százalék feletti) esély az Alpokalja magasabban fekvő területein és a Bakonyban, de ez is csak időszakos lehet.

Fejős Ádám meteorológus azt mondta, veszélyes időjárási helyzet nem alakul ki. Északnyugat felől egyre nagyobb területen megvastagszik a felhőzet.

Komolyabb csapadék hajnalban a Dunántúlon és a főváros térségében várható. Vasárnap keletre tolódik a csapadékzóna, hétfőtől csökken a felhőzet, mérséklődik a légmozgás. Addig viszont többfelé 10 fok alatt alakulnak majd a maximumok, és viharos széllökésekre is számítani kell.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top