Életmód

Megalázták a lassú futókat a londoni maratonon

Vizsgálatot indítanak a londoni maraton vezetői, miután kiderült, hogy az elmúlt években számos lassabb futót ért inzultus és csúfolódás a versenyen.

Vizsgálatot indítanak a londoni maraton vezetői, miután kiderült, hogy az elmúlt években számos lassabb futót ért inzultus és csúfolódás a versenyen a szervezők részéről – írja a Daily Mail.

Az egyik idei versenyző a lapnak azt mondta, soha többet nem indul a maratonon, miután több szervező is leanyázta futás közben, majd azt kiabálták neki, hogy

„Fuss, dagadt fiú, fuss!”

Jack Glenny és testvére is részt vettek a futáson, hogy pénzt gyűjtsenek a cisztás fibrózisban szenvedő betegeket támogató Cystic Fibrosis Trustnak. Állításuk szerint életük egyik legszebb élményét tette tönkre a csúfolódó személyzet. „Volt, aki megjegyezte, hogy reggel 6-kor kellett volna indulnunk, elnézve, hogy milyen idő alatt futottuk le, mi, dagadtak” – mesélte Glenny, aki egyébként 7 óra alatt teljesítette a maratoni távot.

Mások is beszámoltak hasonló csipkelődésről, káromkodásokról, és hozzátették, amikor odaadták nekik a medáljukat,

gratuláció helyett pofavágást kaptak és annyit, hogy „Nesze!”

A verseny egyik résztvevője, a gyakorlott maratonfutó Liz Ayres, aki a lassabb szakasz terelgetésével foglalkozott, a BBC-ben egyenesen Hugh Brashert, a londoni maraton vezetőjét okolta a történtekért, és megjegyezte, szégyenteljes, hogy a vizeket már akkor elkezdik pakolni az út mellől, amikor a lassúbb futók még bőven úton vannak.

Hugh Brasher, miután megszólítva érezte magát, megígérte: kivizsgálják az ügyet, hogy többé ne fordulhasson elő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top