nlc.hu
Életmód
Sorra jelennek meg az oroszlánok egy érdi tanyán

Sorra jelennek meg az oroszlánok egy érdi tanyán

Négy oroszlánnal indultak, azokat elkobozták, most hét oroszlánjuk van.

Meglepő állatok fogadják az érdi Noel tanyára látogatókat. Az Index cikke szerint – amely az Országos Állatvédőrségre hivatkozik – a tanya tavaly beszerzett négy oroszlánt és két pumát, de állatkerti engedélyt nem kaptak a hatóságoktól. Ezért ezeket az állatokat elkobozták tőlük.

Ez az oroszlán nem járt Érden. Fotó: pexels.com

Idén azonban újra oroszlánüvöltés veri fel az Érd környéki tanyavilág csendjét, most már hét oroszlán él a tanyán. Úgy tudni, két állat Olaszországból, öt pedig egy román cirkuszból költözött Pest megyébe. Romániában épp idéntől tiltották be – nagyon helyesen – a vadállatok cirkuszi produkcióit.

Az Állatvédőrség szerint, ha a Noel tanya nem tudta felmutatni a hét oroszlán eredetét igazoló iratokat, az állatokat a hatóságok le kell foglalni. Bár a tanya tulajdonosa szerint az iratok rendben vannak, az oroszlánokat végül lefoglalták.

Az Index azt írja, a tanya tulajdonosa maga is segít a hatóságoknak elhelyezni az állatokat, mondván, inkább vigyék el, csak ne lőjék ki őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top