Életmód

Kezd kimenni a divatból a szex a fejlett országokban

A férfiak és nők kevesebb mint fele szexel legalább hetente egyszer.

Egyre kevesebbet szexelnek a fejlett országokban, különösen a házas emberek és a tartós párkapcsolatban élők – derült ki egy nagyszabású brit felmérésből.

A kutatásban összesen 34 ezer 16–66 éves nő és férfi vett részt, akiket 1991-ben, 2001-ben és 2012-ben kérdeztek a szexuális aktivitásukról. A 2001-es adatok még szerény növekedést mutattak, utána viszont meredek zuhanás következett minden társadalmi csoportban – írja a Qubit.

A férfiak és nők kevesebb mint 50 százaléka mondhatta el magáról 2012-ben, hogy legalább hetente egyszer része volt vaginális, orális vagy anális szexben.

Azoknak a nőknek az aránya, akik az elmúlt hónapban legalább tízszer szeretkeztek 13,2 százalékra esett (a 2001-es 20,6 százalékról). A férfiaknál ez 20,2 százalékról csökkent 14,4 százalékra.

A férfiak és nők 29 százaléka állította, hogy nem volt része szexben az előző hónapban.

A kutatás vezetője három okra vezeti vissza, hogy ilyen mértékben visszaszorult a szexualitás: az okostelefonok megjelenése, a 2008-as világgazdasági válság, a legfontosabb tényező pedig a modern élettel járó stressz és állandó elfoglaltság. Felnőtt egy generáció, amelynek egyszerűen kevés ideje marad a szexre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top