Életmód

123 évet élt a világ legidősebb embere – ez volt a titka

Appaz Iljev 123 éves volt, élete során 8 gyereke, 35 unokája, 34 dédunokája és számos ükunokája született.

123 éves korában elhunyt Appaz Iljev, aki a világ legidősebb emberének vallotta magát – írja az ATV.hu. Az orosz nyugdíjas az Ingus Köztársaságban élt, amely Oroszország autonóm köztársasága és az ország egyik legszegényebb régiója.

A férfi azt állította magáról, hogy 1896 márciusában született, az utolsó orosz cár, II. Miklós uralkodása alatt, de mivel a születését igazoló iratok elvesztek, ezt nem lehetett hitelt érdemlően bizonyítani. A Daily Mail információi szerint Appaz Iljev már hétévesen pásztorként dolgozott, és 1917 és 1922 között harcolt az oroszországi polgárháborúban is.

Negyvenöt éves korában túl öregnek találták ahhoz, hogy a második világháborúban is harcoljon, ezért traktorvezetőnek állt. Élete során nyolc gyereke, harmincöt unokája, harmincnégy dédunokája és számos ükunokája született.

Iljev szerint a hosszú élet titka a 11 órás alvás: minden este hét óra körül tért nyugovóra, majd másnap reggel hat órakor már az állatokat terelte. Kizárólag tejet és forrásvizet ivott, zöldségből csak azt ette meg, ami a saját kertjében termett. Az orvosokat és a gyógyszereket általában kerülte, de 121 évesen szürke hályog miatt megműtötték a szemét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top