Életmód

Vak utasától kért útbaigazítást a világ legrosszabb taxisa

Az asszony ellen annyi panasz érkezett, hogy végül bevonták az engedélyét.

A most 69 éves ausztrál Hawa Add 2004-ben kezdett el taxizni Melbourne-ben. Az asszonyt azóta 27 alkalommal érték közlekedési szabálysértésen, nyolcszor állt bíróság előtt, és háromszor fegyelmi eljárást is kezdeményeztek vele szemben.

A nő előszeretettel lépte át a megengedett sebességet, figyelmen kívül hagyta a piros lámpákat, kivilágítatlanul közlekedett,  nem volt hajlandó GPS-t használni, de olyan is előfordult, hogy vak utasától kért útbaigazítást. Hol készpénzt, hol pedig bankkártyát nem volt hajlandó elfogadni.

A kép illusztráció! (iStock)

Az utasok összesen 21 alkalommal tettek ellene hivatalosan panaszt. Többen arról számoltak be, hogy Add járművében aggódtak a biztonságukért, illetve hogy a taxis erőszakosan viselkedett velük és másokkal is.

A közlekedési hatóság a panaszok nyomán vizsgálatot indított. Az asszony engedélyét először 2013-ban függesztették fel, akkor egy vezetési, valamint egy ügyfélkezelési kurzus elvégzése után visszakapta. Továbbra sem szűntek azonban a panaszok, így 2015-ben a taxisofőr figyelmeztetést kapott. Ez sem használt azonban, így végül bevonták az engedélyét.

A nő ez után Victoria állam polgári és közigazgatási bíróságához fordult. Azt állította, hogy „udvarias és segítőkész” volt az utasaival, és mind a bizottság, mind az ügyfelei tisztességtelenül bántak vele, engedélyének bevonásával pedig elveszítette a jövedelmét, melyből hét gyermekét és 12 unokáját is segítette.

Az ausztrál muszlim szociális szolgálatok titkára, Adam Mohamed ajánlást írt, mely szerint Hawa Add tisztességes és felelősségteljes személy.

Mindezek ellenére a bíróság nem adta vissza a nő taxiengedélyét.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top