Életmód

Vagyona felét eljótékonykodja a világ negyedik leggazdagabb nője

Jeff Bezos Amazon-alapító volt feleségének 36,6 milliárdos vagyona van. A válás tette gazdaggá, nem akarja megtartani a pénzt.

Hatalmas, közel 36,6 milliárd dolláros vagyona legkevesebb felét eladományozza MacKenzie Bezos, az Amazon-alapító Jeff Bezos volt felesége – írja a The Guardian hír alapján a 24.hu.

Fotó: Jurg Carstensen/dpa

A 49 éves üzletasszony kedden, a Warren Buffet és Bill Gates alapította Giving Pledge jótékonysági alap tagjainak írt levelében jelentette be, hogy mivel a válással „túl sok pénzhez jutott”, keményen fog dolgozni azért, hogy jó helyre kerüljön a vagyona.

MacKezine 1993-ban ment férjhez Jeff Bezoshoz, alig egy évvel azelőtt, hogy az amerikai szupermilliárdos elindította az Amazont. „Rengeteg erőforrás áll a rendelkezésünkre, amit megoszthatunk másokkal. Ilyen az idő, a figyelem, a tudás, a türelem, a kreativitás, a tehetség, az erőfeszítés, a humor, az együttérzés. Ezeken felül nekem aránytalanul sok pénzem is van. Továbbra is átgondoltan fogok jótékonykodni. Időt, erőfeszítést és gondoskodást igénylő feladat. De nem fogok várni. És addig csinálom, amíg a széf ki nem ürül” – fogalmazott a levélben.

Bezos volt felesége régóta jótékonykodik, korábban a házasságon belüli egyenlőség és a hajléktalan emberek mellett is kiállt, valamint komoly összegekkel támogatta az Alzheimer-kór és a rák gyógyítását célzó kutatásokat is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top