Életmód

Ez a 3 éves jobb matekból, mint te

Jártas az algebrában, a törteket is ismeri, és a periódusos rendszert is tudja.

A hároméves washingtoni Aiden Blasiant egyértelműen jobban érdeklik a reál tudományok, mint egy átlagos középiskolást. Édesanyja, Cynthia szerint ő nem erőltet semmit, a kisfiú teljesen spontán kezdett el matekozni, miután zsenge kétéves korában megtanult írni.

„A családom imádja a matematikát, és néha együtt oldunk meg feladványokat. Egyszer apukám küldött nekem egy feladatot, Aiden meglátta és elkezdte megoldani. Ekkor újabb és újabb feladatokat adtunk neki, és ő egyre csak jól válaszolt.”

A kisfiú még évekig nem lesz iskolás, ha viszont két év múlva suliba megy, az édesanyja szerint nagyjából egy negyedikesnek megfelelő képességei lesznek. A kisfiú Instagram-oldalán rengeteg videó dokumentálja Aiden napjait. Reggel és este órákat tölt számolással a kis táblája mellett, ahol akár tízjegyű számokat is össze tud adni, és például a pi első tizenöt számjegyét is gond nélkül fel tudja idézni.

Aiden érdeklődése nem korlátozódik a matematikára, valamennyi reál tudomány érdekli, például a periódusos rendszert is ismeri. A szuperokos kisfiú sakkozni is szeret, és rendre elveri a játékban azokat a felnőtteket is, akik egyáltalán nem szeretnék már nyerni hagyni.

(Daily Mail)

Kiemelt képünk: blasian_aiden/Instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top