Életmód

Vedd fel a harcot a foltos arcbőr ellen házilag is elkészíthető pakolásokkal

Az idő előrehaladtával sajnos arcbőrünk nemcsak rugalmasságát veszíti el, de szép egyenletes színét is. Egy-egy kinyomott pattanás akár évekig megmaradhat barna folt formájában, vagy az egyre szaporodó pigmentfoltok keserítik meg az életünket. Aggodalomra semmi ok, természetes alapanyagokkal halványíthatunk a foltokon.

A bőrgyógyászok tanácsa szerint amúgy legjobb lenne egyáltalán nem érintkezni napfénnyel az UV-veszélyes időszakokban és zónákban, hogy megóvjuk bőrünk szépségét és egészségét. Ez azonban meglehetősen nehezen kivitelezhető, főleg így a nyári időszak közeledtével. A leégés, pigmentfoltok viszont nyomot hagynak arcunkon, de nem kell velük megbarátkoznunk, hiszen léteznek házi praktikák, melyek megszabadítanak bennünket a foltos arcbőrtől. Nézzük, mi minden áll rendelkezésünkre:

Almaecet

Almaecet

Az almaecet nem csak salátadresszingnek tökéletes, arcápolásban is verhetetlen, hála halványító hatásának, mely egységessé varázsolja arcbőrünk színét. Kenjük be arcunk kritikus pontjait, hagyjuk hatni nagyjából 20 percig, majd hideg vízzel öblítsük le. Egy puha törölközővel óvatosan töröljük szárazra.

Szódabikarbóna

Szódabikarbóna

Természetesen nem maradhat ki a sorból a szódabikarbóna sem, ha fehérítésről, világosításról van szó. Azt tudjuk, hogy fogfehérítésre kiválóan alkalmas, de most már azt is, hogy gyorsan elhalványítja az arcbőr sötétebb foltjait is. Nem kell mást tenni, mit összekeverni a szódabikarbónát kevés langyos vízzel, majd felkenni az eltüntetni kívánt foltokra, és hagyni 15 percig, hogy kifejthesse hatását. Negyed óra elteltével mossuk le vízzel.

Citromlé

Citromlé

A legjobb itt is a frissen facsart citromlé, akárcsak a konyhában. A citromlé ragyogóvá teszi arcbőrünket, és eltünteti az apróbb hibákat. Kenjünk pár csepp citromlevet az arcunkra lefekvés előtt, a hatás nem marad el. Ráadásul a benne lévő C-vitamin elősegíti a kollagén termelődését, így javítja bőrünk rugalmasságát is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top