Életmód

Egy egész iskolai osztály megtanult jelelni, hogy siket társukat köszöntsék

Megható gesztus.

Egy maine-i kislány, a hatéves Morey Belanger tudtán kívül megváltoztatta egy egész iskola hozzáállását, mikor első és eddig egyetlen siket diákként beiratkozott.

Morey egy olyan genetikus rendellenességtől szenved, amely annyira ritka, hogy még neve sincs, de az egyik mellékhatása az, hogy Morey elveszítette a hallását. Édesanyja, Shannon Belanger elmondta, hogy Morey jelenleg hallókészüléket visel, és jelnyelven kommunikál.

Morey és Shannon Belanger. Fotó: Shannon Belanger/Facebook.

Shannon és férje ezért reménykedtek abban, hogy a lányukat tanító tanárok megtanulnak jelelni, de azt álmukban sem gondolták volna, hogy az osztálytársak is szívesen csatlakoznak majd. „Minden várakozásunkat fölülmúlta” – mesélik.

Kim Sariento, az iskola igazgatója ezt mondta: „Morey olyasmit hozott a közösségbe, ami nélküle nem lenne. Szerintem ha egy gyerek különbözik a többiektől, az egy remek lehetőség a tanulásra, mindannyiunk számára.”

(Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top