Életmód

27 percig volt halott egy nő, azt mondja, látta a mennyországot

„Tényleg létezik” – írta egy papírra, miután magához tért.

A phoenixi Tina Hines szíve 2018 februárjában állt meg. Amikor rohamot kapott, éppen kirándulni készült a férjével. A férje volt az, aki szívmasszázst alkalmazott rajta, amíg a mentőket várta. Hines szíve azonban ez alatt az idő alatt is megállt. A mentőkocsiban aztán további hat alkalommal élesztették újra a mentősök. Összesen 27 percen át nem dobogott a szíve.

A kórházban intubálták, de nem sokkal később föleszmélt, majd tollat és papírt kért az ágya mellett állóktól. Nehezen kivehető betűkkel annyit írt a papírra, „tényleg létezik”. Mikor megkérdezték tőle, mi létezik, felfelé bólintott. Később, felépülése után Hines azt nyilatkozta az AZfamily.com weboldalnak, hogy annak, amit abban a 27 percben látott, csodálatosan élénk színei voltak. Hozzátette, hogy egy emberi alakot is látni vélt, aki szerinte nem lehetett más, csak Jézus Krisztus.

műtét operáció kórház agyműtét agytumor

Összesen 27 percig volt halott a nő (fotó: iStock)

Bár Tina Hines halálközeli élményének spirituális tartalmát senki nem akarja elvitatni, a tudósoknak azért van egy másik lehetséges magyarázatuk is a nő által is megtapasztalt jelenségekre. A Michigani Egyetem 2013-as, patkányokon végzett kutatása szerint közvetlenül a halál beállta előtt az agyi tevékenység aktívabb, mint a legtöbb ébren töltött percünkben. Egy másik egyetem kutatója szerint a halálközeli élmény során „látott” fényjelenségeket az intenzív agyi tevékenység okozhatja.

(LADbible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top