Életmód

70 évesen is versenyez az ízületi gyulladásos testépítő nagyi

Minden orvosi jóslat ellenére.

33 éves korában az akkor három kisgyereket nevelő Rebecca Woody már egy pár éve testépítéssel foglalkozott, mikor az orvosai megmondták neki, hogy reumatoid artritisze van. Ez egy ízületi gyulladással járó betegség. Biztos, hogy fel kell adnia sportszenvedélyét, figyelmeztették. Rebecca most töltötte be a hetvenet, és még mindig versenyez.

„Egyszer azt mondta az orvosom, hogy menjek csak kertészkedni, mert sosem fogok versenyezni testépítésben. Tessék, itt vagyok, még mindig versenyzek, és még mindig megvan a reumatoid artritiszem is. Valójában sosem hagytam abba a versenyzést a nyolcvanas évektől kezdve” – meséli.

Fotó: Rebecca Woody/Facebook.

1980 és 1990 között Rebecca 3 nemzeti testépítő versenyen indult, és mindhármat megnyerte, ahogyan 2015-ben, 66 évesen az NPC Muscle Mayhem Master’s BB versenyt is. Szerinte a sport segített az ízületi gyulladásán. „Már nem tudok annyit emelni, mint a harmincas-negyvenes éveimben, de még mindig emelek. Vannak jobb és rosszabb napjaim, de hiszek abban, hogy ha nem használunk valamit, az elsorvad. A testépítés formában tart, és szerintem a házaséletemet is megfűszerezi. A férjem, Steve 14 évvel fiatalabb nálam, akkor találkoztunk, amikor ő 23 éves volt, én pedig 36.

Fotó: Rebecca Woody/Facebook.

Rebecca szerint ez az életstílus olyan természetesen jön neki, mint a fogmosás. Bár szigorú diétát követ, azért időnként egy-egy szelet pizza egy margarita koktéllal belefér.

Fotó: Rebecca Woody/Facebook.

Mostanában kedvesebbek velem az emberek. Szerintem tisztelik a koromat, és azt mondják, hogy miattam járnak kondizni vagy zumbázni. Ez nagyon jólesik” – teszi hozzá Rebecca.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top