Életmód
Szponzorált tartalom

Viszlát, érettségi, helló, nyár! Ezért küldd bankkártyával nyaralni a gyereked

Külföldi utazást vagy nyári fesztiválbelépőt ajándékoztál ballagásra a gyerekednek? Adj mellé egy bankkártyát is, ha azt szeretnéd, hogy a pénze biztonságban legyen! Íme, öt nyomós érv a kártya mellett a készpénzzel szemben.

Bankkártyával egyszerűbb a vakáció (fotó: istockphoto.com)

Egyszerű és ingyenes használat

Bankkártyával éppen olyan egyszerűen lehet a határon túl is fizetni, mint itthon. Sokan mégis készpénzt használnak külföldön, mert úgy tudják, hogy ott a kártyás fizetésért magas díjakat számítanak fel. Ez tévhit, hiszen a POS terminálok használata külföldön is éppúgy ingyenes a legtöbb esetben mint itthon, tehát nem kell azért aggódnunk, hogy a gyerekünk kártyás vásárlásai sokba kerülnek majd.

Strapabíró

A papírpénzek fel sem vehetik a versenyt a plasztik kártya strapabíróságával. Márpedig ez a fiataloknak fontos szempont, hiszen egy átbulizott éjszakán vagy egy tengerparton töltött fürdőzős nap során meglehetősen sok veszélyt leselkedik a sérülékeny bankjegyekre.

Gyorsan „feltölthető”

Készpénzt is gyorsan és biztonságosan küldhetünk a világ másik felére, azonban az ezzel járó procedúra még mindig elég kényelmetlen és időigényes a bankszámlák közötti átutaláshoz képest. Ha a gyermekünk kifut a pénzéből a nyaralás közben, vagy valami miatt hirtelen nagyobb összegre van szüksége, a netbankon keresztül gyakorlatilag néhány másodperc alatt „feltölthetjük” a bankkártyáját, ha ugyan annál a banknál vezetjük a saját számlánkat és a ő kártyájához tartozó számlát. Ha más-más banknál vagyunk, akkor is pár órán belül megérkezik az utalás munkanapokon.

Nem kell pénzt váltani

Időtakarékos megoldás a bankkártya azért is, mert nem kell valutaváltással bíbelődni, hiszen az automatákból az adott ország pénznemében vehető fel a pénz. Mivel a külföldi turistákra, különösen a tapasztalatlan fiatalokra kifejezetten vadásznak az illegális pénzváltó nepperek a felkapott nyaralóhelyeken, ezért a bankkártya biztonságot is jelent a gyerekünknek, hiszen nem kerül a pénzváltás miatt gyanús alakok társaságába.

Extra szolgáltatások

Egy bankkártya nem csupán fizetésre vagy készpénz felvételére használható, hanem különféle extra szolgáltatásokhoz is. Ilyen lehet például az utasbiztosítás, a különféle szabadidős szolgáltatások vagy a reptéri várók használatának kedvezménye. Érdemes tájékozódni ezekről még az előtt, hogy útnak bocsátanánk a gyermekünket, és őt is világosítsuk fel, hogy mi mindenre jó az a kártya, ami a farzsebében lapul.

Ez is érdekelhet Megnézem
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top