Magyarország kúl

Egyre többször vásárolunk bankkártyával

A vásárlási forgalom emelkedésében meghatározó szerepe van az érintéses technológia terjedésének.

Továbbra is dinamikusan nő a bankkártyás vásárlások értéke és száma Magyarországon, ami nagy részben az érintős technológia gyors terjedésének köszönhető – írja a Világgazdaságra hivatkozva az MTI. A Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint növekedett a második negyedévben a kibocsátott kártyák és a bankszámlák száma is.

A jegybank adatai szerint a belföldi üzletekben a második negyedévben végrehajtott vásárlási tranzakciók értéke meghaladta az 1335 milliárd forintot, ami 25,5 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Hasonló ütemben, 25,4 százalékkal emelkedett a belföldi vásárlási tranzakciók darabszáma is.

A vásárlási forgalom emelkedésében meghatározó szerep jutott az érintéses technológia terjedésének: az érintőkártyás vásárlások volumene több mint másfélszeresére, 823,8 milliárd forintra emelkedett egy év alatt. 

A vásárlási forgalmon belül – az előző évekhez hasonlóan – látványosan emelkedett az internetes, telefonos és postai megrendelésekhez kapcsolódó fizetési tranzakciók volumene is: a második negyedévben 272,3 milliárd forintot ért el bel- és külföldön összesen, ami 41,1 százalékos bővülés.

Gyors és biztonságos fizetés PayPass-szal (MTI-fotó: Földi Imre)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top