Életmód

Bakancs, szilikon, influencer – amikkel biztosan találkozol a Soundon

Bevallom, az elmúlt 12 évben egyszer sem éreztem úgy, hogy a Balaton Soundon szeretnék bulizni, de idén valamiért azt dobta az élet, hogy lecsaptam a lehetőségre.

Távol áll tőlem az elektronikus zene, rég nem vonz a becuccozva partizás, és maximum a tetoválásaimat vagyok hajlandó megvillantani, de mást nem. Pont ezért vágtam bele a kísérletbe , félredobva minden prekoncepciómat a fesztivállal kapcsolatban. Úgyhogy mutatom is, mit tanultam a Soundon, hogy te már ne hozd magad kínos helyzetbe – mint én. 

  1. Vigyél sok pénzt! Nagyon sokat!

Ha nincs pénz, nincs semmi, ez azért elég egyszerű. A Balaton Soundon az árak a prémiumkategóriát idézik. Enni sem lehet egy ezres alatt, ennyi egy kókadt hot dog, a tejfölös lángos 1200. Ha potyázni akarsz, az Agrármarketing Centrum teljesen értelmezhetetlen módon reklámozza a magyar sertéshúst egy félig eldugott sarokban, kolbászos-sonkás falatkákat osztogatva. A 2000 forintos gin-tonikot fel lehet gyúrni 2400-ra, ha kézműves tonikkal iszod a gint, de ha a carpe diem elvét követed, ihatsz vödörből koktélt. Tudod, olyanból, amilyenben a vecsési savanyút árulják. Ha spórolnál, irány az Aldi, ott kinti árakon vásárolhatsz, és helyben meg is sütik a grillezős cuccaidat. 

2. Vedd fel a legrövidebb shortod!

Ha lány vagy, elég egyszerű a dress code. Legyél 40 vagy 80 kiló, vedd meg a boltban kapható legrövidebb shortot, húzz fel hozzá egy fekete bakancsot – lehetőleg zoknival, különben nagyon büdös lesz a lábad – és egy mellben hangsúlyos felsőt. Ez lehet egy bikinifelső, push-up melltartó, átlátszó tülltop, vagy amit érzel. Kiegészítő a márkás öv és táska – minél kisebb, annál jobb. Úgyis csak bankkártya kell bele. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

🔥FESTIVAL TIME 🔥 #balatonsound2019#balatonsound#hungary #photooftheday#fashion#Beautiful##happy#photography#style#follow#dress#life#hair#beauty#photo#amazing#lifestyle#model#motivation#inspiration#makeup#instamood#luxury#instapic#workout#swag#stylish#sexy#girl#summer

Paris (@playmate_paris) által megosztott bejegyzés, Júl 4., 2019, időpont: 2:43 (PDT időzóna szerint)

3. Pasiknak egyszerűbb

Ha elég időt töltöttél az elmúlt fél évben a gymben, jó hír, hogy elég felvenned gyerekkorom tornasortját, lehetőleg piros vagy kék színben, fehér szegéllyel. A trikó kérdését nem kell túlgondolni, elég, ha a tetoválásaid takarnak. Ha nem érzed annyira kidolgozottnak a lábizmokat, akkor mehet egy hosszabb sort, kötelezően kivillanó márkás alsógatyával. Calvin Klein, Hilfiger, Diesel, J.Press és társai felejtősek. Fehér Converse vagy tangapapucs dukál hozzá, persze csak nappal.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Fekete team assemble!!! 🦸‍♂️ #balatonsound2019 #balatonsound

Oto Krištof (@oto.kristof) által megosztott bejegyzés, Júl 4., 2019, időpont: 2:05 (PDT időzóna szerint)

 

4. Dobd fel a hajad és az arcod is!

Felejtsd el a lófarkat és a vasalt hajat, ezek már 2018-as trendek. Idén mindenképp keress fel egy hajfonó sátrat – több is van ilyen a fesztiválon –, és hosszú, színes tincseket kérj a két varkocsodra, amitől úgy fogsz kinézni némiképp, mint a ‘80-as évek osztrák pornófilmjein Heidi, a bájos parasztlány. Ehhez már csak némi glitter kell – környezettudatosoknak van már bió és lebomló is – homlokra vagy arccsontra. A műszempilla alap, és a matt rúzs is. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Egy cuppantos es a Nyuszika 😎 @dj_dora_kovacs #balatonsound #balatonsound2019 #jbalvin #festival

Dr. Panyik Anita (@drpanyikanita) által megosztott bejegyzés, Júl 3., 2019, időpont: 11:40 (PDT időzóna szerint)

5. Nem mindegy, milyen színű a karszalag

A Soundon négy VIP-helyszín is van, ahová a Szigettől eltérően lehet jegyet venni. Mások viszont kapják ezeket, mert partnerek, influencerek vagy titkos listákon szereplő, igen fontos emberek. Na, egyáltalán nem mindegy, hogy lila vagy zöld színű karszalag villan meg a karodon. Ugye mondanom se kell, hogy az igazi menőség az, ha kapod a jegyet? 

VIP Shore szomorú hattyúkkal 
Fotó: Attila Digi Kővári

6. Szelfi nélkül nincs fesztivál

Nem vagyok egy szelfizős alkat (önkritikát gyakorolva bevallom: azért, mert minden alkalommal rettenetes lesz az eredmény), de sokan meglehetősen jó képeket készítenek magukról. Ezért bárhol és bármikor előfordulhat, hogy az előtted menők pózba vágják magukat, és beállnak egy gyors fotóra, amit aztán a megfelelő hashtagekkel ellátva azonnal töltenek is fel a közösségimédia-felületekre. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

#balatonsound2019 #balatonsound #balaton #sound2019 #love #partypeople #festival #mrandmrs #myhusband #kiss

Ivana H. Kiss (@i_h_kiss) által megosztott bejegyzés, Júl 4., 2019, időpont: 12:29 (PDT időzóna szerint)

7. Véletlenül se hagyd ki a Balaton Sound felirat előtti fotót!

A műfaj sajátosságából adódik, hogy a Balatonba állított hatalmas betűkhöz kötelező elzarándokolni, hogy ott megfelelő bikiniben/úszónadrágban pózolva mutasd meg a világnak, épp merre vetett az élet. Legalább egy órát eltöltöttem azzal, hogy lenyűgözve figyeltem, milyen lehetőségek vannak egyetlen fotóban. Pucsítás, rúdra tekeredés, félig vízben állva, fotó koronával, fotó tüllszoknyával, melldomborítás, hajhátravetés, lenyugvó nappal fotózkodás – erre érdemes megfelelő időt hagyni. 

Fotó: Attila Digi Kővári

8. Menj rá a hírességekre!

Kulcsár Edina saját fotóssal vonult végig a VIP-en, barátnői gyűrűjében, majd percenként állították meg, hogy aztán közös fotókat posztoljanak vele. Adott időben Iain Lindsay, az angol nagykövet is ott volt, de őt láthatóan a kutya sem állította meg, pedig szerintem sokkal menőbb volt a hawaii mintás ingében, mint Kulcsár kisasszony. Zimány Lindába is belefuthatsz, állítólag valamikor Pumped Gabó is érkezik, Lakatos Márk is a helyszínen van. Meg biztosan egy csomó olyan influencer is, akiket nem ismertem fel, de egyébként méltán híresek.

Az angol nagykövet
Fotó: Attila Digi Kővári

9. Menj rá az ingyencuccokra!

Persze az igazi nagyvadak platina Amexszel nyomulnak, de ha kisebb a büdzsé, menj rá a gyűjtögetős cuccokra, ingyenkajára és kóstolókra. Az E.ON appjával már azért is ajándékot kapsz, ha sokat mész. Én állítólag 12 782 lépéssel zártam a napot, ezért kaphatnék töltőkábelt és fesztiválkulacsot, és ha beszekkenelek egy csomó QR-kódot, azért – ha szerencsém van – jár egy Sziget-jegy. Másoknál leeshet egy-egy ingyenfalatka vagy egy potya ital. 

10. Érezd jól magad!

Szerintem teljesen mindegy, hogy mi van rajtad, mennyi pénzed van, és hol alszol, ha úgy érzed, hogy a Sound a te fesztiválod, menj le, haverkodj bárkivel, aki szimpatikus, és érezd jól magad. Aztán szelfizz kedvedre, vagy tedd, ami boldoggá tesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top