Szabadidő

Tali Avicii homokszobránál – elrajtolt a Balaton Sound

Indul a veretés, lazulás, megmenés. Programajánló a Balaton Soundról!

A Balaton Sound szerdán indul és vasárnapig tart a Balaton-parton, Zamárdiban. Mára a Balaton Sound a MOL Nagyon Balaton legnagyobb forgalmú és Magyarország egyik legnagyobb hatású turisztikai eseménye lett – írják közleményükben a szervezők, akik idén legalább 160 000 vendéget várnak a fesztiválra.

Balaton Sound (forrás: Kálló Péter / Rockstar Photography)

A Balaton Sound védjegye – kezdetek óta – az egyedi, vízparti és vízre épült fesztiválhelyszínek, a világsztárok sora és a szolgáltatások minősége. Ehhez társul az egyedi látványvilág és az elkötelezettség, hogy a fesztivállátogatók minél nagyobb biztonságban érezhessék magukat” – mondta Fülöp Zoltán, a Sound főszervezője.

Hajó és biztonság

A Nagyszínpadon fellép majd Tiesto, Sean Paul, Future és Tommy Trumpet is, de Paul Kalkbrennert se felejtsük el. A magyar előadók közül pedig ott lesz mások mellett a Halott Pénz, a Wellhello és a Punnany Massif is. Ráadásul minden eddiginél impozánsabb line uppal fut ki a Balaton Sound hajós bulisorozata: a fesztivál ideje alatt mindennap limitált befogadóképességű BoatPartykon szórakozhatnak azok, akik még a fesztivál területén található programdömpingnél is többre vágynak.

Balaton Sound (forrás: Kálló Péter / Rockstar Photography)

A bulizást minden korábbi évnél biztonságosabbra tervezik a szervezők. A Safety First program keretén belül a fesztiválozók biztonságával kapcsolatos területek szakértői edukálják a fiatalokat és hívják fel a figyelmüket a fesztivál során esetlegesen felmerülő problémás esetekre. Mindannyian összeszedték a saját szakterületükhöz kapcsolódó, valamint az általuk leggyakrabban tapasztalt fesztiválproblémákat, illetve azt, hogy a fiatalok miként előzhetik meg ezeket. A szakértői csapat – dr. Zacher Gábor, dr. Hevesi Kriszta, DJ Lotfi Begi, Lina és Panni influencerek –, valamint az őket segítő önkéntesek a fesztiválon is kint lesznek annak érdekében, hogy helyszíni jelenléttel és segítségnyújtással is hozzájáruljanak a biztonságos fesztiválozáshoz.

Na és a VIP?

Megújult külsővel, a korai Hollywood hangulatát idéző imidzzsel születik újjá a Sound Nagyszínpadával szemben kialakított VIP-helyszín. A több mint 2000 m²-en elterülő VIP-ben boxok, kényelmes kanapék, vörös szőnyeg várja a vendégeket, és az egésznek egy extravagáns, vintage cirkuszi miliőt megteremtő dekoráció adja a keretét. A lelátóról követhetjük a Nagyszínpad sztárfellépőinek koncertjeit, majd a záróprogram után – különleges show-elemekkel, légtornász- és artistabemutatókkal tarkított – exkluzív partikon fordulhatunk az éjszakába. A helyszín szolgáltatásai közt pedig lesz masszázs, saját toalett, sminkasztal, valamint értékmegőrző is.

A nagyszínpados VIP-vel egy felüljáróval összekötött, a Balaton vízén kialakított, 1000 m²-es plázs, a VIP Shore baldachinos „hencsergőkkel”, napágyakkal, törölköző szolgáltatással, hófehér kanapékkal, belső medencével várja a fesztiválozókat. A helyszínen koktélbár és beach party szórakoztatja a közönséget hajnalig tartó lounge zenékkel.

Balaton Sound (forrás: Kálló Péter / Rockstar Photography)

Környezettudatosság és nagybetűs Művészet

Öt Art of Freedom-pályázó installációja is díszíti az idei Soundot, így a Csillagszemű juhász fainstalláció, a Rainbow Ride – látványos szalagrengeteg, az Elektropus – számítógép-alaplapokból készített monumentális polip, a Tree of the new world – világító falomb installáció és az In loving memory, egy megemlékezés az elektronikus zene nemrég elhunyt ikonjáról, Aviciiről, akiről egy homokszobrot épít egy szobrászművész.

A fenntarthatóság és a környezettel való harmonikus együttélés a Balaton Sound esetében is egyértelmű és alapvető célkitűzés. A fesztiválnak helyet adó Zamárdi nagyon sokat adott a Balaton Soundnak, és ezt többek közt az idei évben hagyományteremtő szándékkal induló faültetési programmal szeretnék a szervezők megköszönni. A város 10 fát kap évente a fesztiváltól; a környezettudatos fesztiválozók Metzker Vikivel, Lotfi Begivel és a Sound alapító-főszervezőivel közösen ültetnek majd fát a rendezvény alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top