Életmód

Emberfeletti teljesítményre készül a magyar vasember

Elvileg négy és fél nap úszás, futás, biciklizés. Szőnyi Ferenc most Ausztriában versenyez.

Azt írja a Kemma.hu, hogy Szőnyi Ferenc július 11-én elindult az ausztriai Bad Blumauba, ahol ma, azaz pénteken kezdetét is vette a Nemzetközi Ultratriatlon Egyesület (IUTA) által kiírt ötszörös távú Ironman ultratriatlon verseny. Szőnyi azt mondta, kőkemény menet lesz, ugyanis 19 kilométer úszást, 900 kilométer biciklizést és 211 kilométer futást kell teljesítenie.

Fotó: Szőnyi Ferenc – Versenynapló Facebook

A szintidő maximum 110 óra, azaz négy és fél nap, de Szőnyi jóval kevesebb idő alatt akarja teljesíteni a távot. A bad blumaui verseny úszószáma egy védett és zárt körpályán zajlik majd, ezzel szemben a bicikli és a futás terepen és országúton fut keresztül. Szőnyi a lapnak elmondta, hogy a versenyre naponta 3 kilométer úszással, heti 60-80 kilométer futással és 300 kilométer bringázással edzett. Az ultratriatlonista korcsoportjának legjobbja szeretne lenni a versenyen. A Kemma hozzáteszi, hogy Szőnyi nem először indul ötszörös triatlonon. Tavaly Svájcban teljesítette ugyanezt a kihívást, akkor a 153 órás szintidőhöz képest 93 óra alatt ért célba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top