nlc.hu
Életmód

Elgázolták Szőnyi Ferenc ultratriatlonistát

Verseny közben elgázolták Szőnyi Ferenc ultratriatlonistát

A lezárt versenypályán elgázolta egy autó Szőnyi Ferenc ultratriatlonistát, aki folytatta a versenyt, de fájdalmai vannak.
Szőnyi Ferenc

Elgázolta egy autó Szőnyi Ferenc ultratriatlonistát a mexikói Manuel Doblado környékén rendezett versenyen helyi idő szerint vasárnap délután. A balesetről a sportoló párja, Menyhárt Szilvia számolt be a Facebookon.

Ferit délután 5 órakor cserbenhagyásos baleset érte a lezárt pályán. Elütötte egy autó, és továbbhajtott. Szerencsére pont arra járt egy másik, aki látta az ütközést és mentőt hívott. Kisebb zúzódásokkal megúszta, de a jobb műtött térde nagy ütést kapott. Most Feri úgy döntött, hogy versenyt nem adunk fel! Visszaállt a pályára, annak ellenére, hogy fájdalmai vannak. A sokkról nem beszélve ami érte. Hátravan még 330 km bicó. A futás nagy kérdés még. Ha tudja, mindenképp befejezi a versenyt. Ezért jöttünk.

A verseny egy ötszörös ironman, amelyen 19 kilométer úszás, 900 kilométer kerékpározás és 211 kilométer futás a feladat. A 57 éves Racemachine becenevű sportoló, a legeredményesebb magyar ultratriatlonista egyelőre versenyben van, de nem sokkal a baleset után, miután visszatért a mezőnybe, meg kellett állnia, mert feldagadt a jobb lába.

Tegnap, Feri úgy döntött a baleset után, hogy folytatja a versenyt. Pár kör megtétele után azonban meg kellett hogy álljon, mert beledagadt a jobb lába a cipőbe. A térde is duplájára dagadt. Így elmentünk a sátrunkba 35 óra után aludni. Ma reggel 5 órakor Feri ismét felült a bicóra. Kb. 8 órás hátránnyal, de szintidőn belül szeretné a versenyt teljesíteni. Még mindig nem tudjuk, hogy futni tud-e majd. Bízunk benne, hogy nem kell feladnia a versenyt

– olvasható egy újabb posztban Szőnyi Ferenc Facebook-oldalán.

(Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top