Életmód

Megható, amit a világbajnok Rasovszky Kristóf tett

Az 5 kilométeren szerzett szombati világbajnoki aranyérme után a magyar nyílt vízi úszó sportemberi mivoltáról is bizonyságot tett.

Mint arról beszámoltunk, Rasovszky Kristóf aranyérmet szerzett a nyílt vízi úszók 5 kilométeres versenyében a Koreai Köztársaságban zajló világbajnokság szombati napján. A nemzetisport.hu egy megható történetet tett közzé Rasovszky Kristófról, bemutatva, hogy amellett, milyen fantasztikus úszó, olyan sportember is, akire csak felnézni lehet. 

MTI/Kovács Tamás

A nyílt vízi úszók 5 kilométeres versenyében utolsóként, 61.-ként végzett 12 perccel Rasovszky mögött a szudáni származású Mohamed Ibrahim. Hajnali háromkor érkezett meg a helyszínre, a repülőjegyet saját maga fizette. Csak azért, hogy itt lehessen a világbajnokságon, és úszhasson ezen a távon.

Mint a nemzetisport.hu írja, a sztoriját felfedező brazil újságíró a sajtótájékoztató után odalépett Rasovszky Kristófhoz, hogy esetleg nem szólna-e pár jó szót az afrikai sportolóhoz. Úszónk örömmel vállalta. Egyből a szudáni nyakába akasztotta az aranyérmét, majd azt mondta neki, hogy „Aki itt elindul, és teljesíti a távot, az mind bajnok, helyezéstől függetlenül. Te is bajnok vagy!” Ibrahim szóhoz sem jutott a döbbenettől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top