Életmód

Történelmi siker Rasovszky Kristóf aranyérme

Hatalmas magyar siker a dél-koreai vizes világbajnokságon, Rasovszky Kristóf aranyérmet szerzett a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében.

Történelmi sikert aratott a 22 éves Rasovszky Kristóf, ezzel ugyanis megszerezte a szakág első magyar világbajnoki aranyát. Ezt megelőzően 1994-ben Rómában Kovács Rita 25 kilométeren ezüstöt szerzett, 2015-ben Kazanyban Olasz Anna is ezen a távon állhatott fel a dobogó második fokára, míg Gercsák Csaba 2011-ben Sanghajban lett harmadik ugyancsak a leghosszabb távú versenyszámban.

Rasovszky Kristóf nagyot úszott (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A szám Európa-bajnoka 53:22.1 perces idővel diadalmaskodott, míg Székelyi Dániel 53:34.4-gyel a hatodik lett.

Rasovszky, aki két éve Balatonfüreden hetedik volt ebben a számban, most egyből az élmezőnyben indult el, és az első ellenőrző pontnál holtversenyben haladt az élen egy orosszal. Az első kör végén, 1,7 kilométer úszás után a magyar vezetett, ahogy a táv felénél is, igaz, rendkívül szorosan tapadtak rá az üldözők. A második kör végén a Balatonfüreden a francia csapattal aranyérmes Logan Fontaine vezette a mezőnyt, Rasovszky és egy tízfős boly szorosan mögötte haladt.
    
Hétszáz méterrel a cél előtt Rasovszky ritmust váltott, és négy másodpercre ellépett a mezőnytől, eközben pedig az addig a bolyban úszó Székelyi a második helyre jött fel. Előbbi iramát nem tudták tartani a többiek, és gyakorlatilag könnyű győzelmet aratott, míg a 24 éves Székelyi hatodiknak ért célba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top