Aktuális

Történelmi magyar siker: Rasovszky Kristóf Európa-bajnok lett 25 km-en

Rasovszky Kristóf az első nyílt vizí úszó, aki Európa-bajnokságon mindhárom távon a dobogóra állhatott.

Az után, hogy az 5 kilométeres távot megnyerte, és 10 km-en drámai módon ezüstérmet szerzett, Rasovszky Kristóf Európa-bajnok lett a 25 km-es nyílt vízi úszásban is. A magyar úszó a sikert hatalmas hajrájának köszönheti: nagyjából 500-600 méterrel a táv vége előtt kezdett hajrázni, majd rettentő simán nyomta le az addig vezető, francia Axel Reymondot.

Rasovszky végül 4:57:53,5-ös idővel nyert, az ezüstérmet Beljajev szerezte meg, míg a dobogó harmadik fokára az olasz Matteo Furlan léphetett fel. A másik magyar induló, Székelyi Dániel a 14. helyen ért célba.

 

„12,5 kilométer után végig azon gondolkodtam, mikor szállok ki, mert egyik térdemet és a jobb tenyeremet sem éreztem, ezért is mentem előre, mert ha nem állok az élre, akkor kiszálltam volna valahol 18 kilométernél” – nyilatkozta a verseny végén az M4Sport kamerái előtt Rasovszky, aki most különösen figyelt a benyúlásra is. Nem akarta, hogy megint célfotó döntsön, mint 10 km-en.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top