Életmód

Már nem érdekelnek a rosszakarók? Gratulálunk! Szintet léptél

Ha egyszer megtapasztalod, megérted, hogy milyen nagyszerű érzés figyelmen kívül hagyni a számunkra lényegtelen emberek rosszindulatú beszólásait, az azt jelenti, hogy neked, velük ellentétben, sikerült a személyiségfejlődésedben szintet lépni. Gratulálunk!

Szinte mindennap érnek bennünket támadások, kritikák, ráadásul sokszor olyan emberek részéről, akik eleve nem szimpatizálnak velünk, vagy egyszerűen csak teljesen irreleváns a véleményük a mi életünkre nézve. Mégis elültetik a bogarat a fülünkbe, és felesleges energiákat pazarolunk el arra, hogy magyarázkodjunk, vagy gyötrődjünk magunkban. Ne felejtsük el azonban, hogy van még egy lehetőségünk az ilyen kényes helyzetekben: egyszerűen nem foglalkozni velük, és ignorálni őket.

Védd magad!

Úgy is védhetjük magunkat a rosszindulatú, alaptalan támadásokkal, kritikákkal szemben, ha egyszerűen hátat fordítunk, és megrántjuk a vállunkat. Fontos is, hogy ne vegyük fel a kesztyűt minden egyes kellemetlen piszkálódásra, hiszen így nemcsak lelkünket, de fizikai egészségünket is megvédjük. Emeljünk falat a bennünket ostorozók elé.

Okos enged…

Az élettapasztalatok számának növekedésével bebizonyosodik, hogy sok szólásmondás ténylegesen ér valamit. Okos enged, szamár szenved – mi leszünk előnyösebb pozícióban és magasabb erkölcsi helyen, ha nem ugrunk a minket provokálókra, hanem elengedjük a beszólásokat. Sokszor a hallgatás a legbosszantóbb válasz, amit adhatunk.

Elengedés

Szeretnénk meggyőzni a velünk szemben állót az igazunkról. Tegyünk egy próbát észérvekkel, de ha valamit nem tudunk megváltoztatni, akkor ne erőltessük, engedjük el, és fogadjuk el, hogy neki erről más a véleménye. Nem könnyű, de nem is lehetetlen vállalkozás.

Csak óvatosan!

Ha megmondjuk a véleményünket, figyeljünk arra, hogyan tesszük. A szavak tudnak bántani és olyan lelki sérülést okozni, amit egy sima bocsánatkéréssel nem lehet semmissé tenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top