Életmód

Jótékonysági estet rendeztek egy lerobbant limuzinért

Három falu fogott össze a váltóhibás luxusautóért.

Jótékonysági estet rendeztek és egy olajfestményt is elárvereztek szombat este a Dél-Rábaközben egy meghibásodott Lincoln limuzinért. A lerobbant autó megjavításáért három falu fogott össze. Ugyan a Lincoln Koszonits Tibor magántulajdonában van, de tulajdonosa ingyen, szívjóságból fuvarozza vele a helyieket az iskolába, közösségi rendezvényekre, és ha kell, magáneseményekre is, például szülinapi partikra. A fehér luxuskocsi azonban most meghibásodott.

Koszonits Tibortól a Kisalföld megtudta, hogy autója váltóhibás lett, felújításának költsége 700 ezer forintra rúgna, amelyet saját zsebből nem tudna finanszírozni.  A falubeliek viszont segítenek. „Nem csodálkozom az összefogáson, hiszen Tibor tényleg úgy kezelte az autót, hogy az a községeké, az itt élők örömére használta. Bízom benne, hogy mielőbb sikerül megjavíttatni, amiben tudjuk, támogatjuk is. A faluban gyorsan népszerű lett a limó, például búcsúkor egész nap szolgálatban volt, és utaztatta az embereket, leginkább a gyerekeket” – mondta a Kisalföldnek Kovátsits Zoltánné, Zsebeháza polgármestere.

Képünk illusztráció/Fotó: Profimedia

 
Koszonits Tibor idén tavasszal vásárolta meg a hófehér Lincoln Town Cart, amellyel aztán a helyieket fuvarozta. A három község ezért fogott össze a „mindannyiunk limuzinjáért”. A helyi presszóban kihelyezett gyűjtőládába már közel százezer forintot adtak össze, egy sopronnémetiben élő festőművész, Szabó István pedig a Vízpart című olajfestményét hirdette meg licitre az interneten. Egy mezőgazdasági vállalkozó egy bárányt ajánlott fel a jó cél érdekében.

A tulajdonost meglepte a széles körű összefogás, de nagyon jólesik neki a segítség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top