Életmód

Négy év után végre legyőzte az Adriai-tengert a magyar paraúszó

Öt óra alatt teljesítette az isztriai távot Patkás Tamás paraúszó.

A győri férfi 2015 óta indul az Isztriai-félszigeten, Porecsben rendezett úszófesztiválon. A mozgáskorlátozott, láb nélkül élő férfi más versenyeken is rendszeresen elindul, népszerűsíti a mozgássérültek sportolási lehetőségeit. Ez a táv azonban eddig kifogott rajta. 

Azt hittem, a tenger örök mumus marad. Ezt sokan nem értették, mert az ép emberek könnyebben úsznak a tenger-, mint az édesvízben. Lábak nélkül azonban fejnehéz vagyok a sós vízben, így nekem nem segít a tenger, sőt” – magyarázta Patkás Tamás a Kisalföldnek, hogy miért nem tudta leúszni korábban az utolsó kilométereket. A méretes hullámok és a medúzacsípések is nehezítették a dolgát, idén viszont elérte a három kilométeres bóját.

Hullámzó tenger Rovinjnál. MTI Fotó: Manek Attila

Ezt követően egy kilométeren át segítette őt az áramlat. Mikor már csak 500 méterre volt a céltól, a nemrég meghalt unokatestvérére gondolt, aki úszni tanította őt. Patkás végül 5 óra 4 perces idővel beért a célba. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top