Életmód

Fotót közöltek az egyik szétválasztott sziámi ikerről

A szétválasztásukat megszervező alapítvány köszönetet mondott a magyar kórházaknak.

Mint arról beszámoltunk, a fejüknél összenőtt sziámi ikreket a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány 35 fős, orvosokból és egészségügyi dolgozókból álló csapata augusztus 1-jén és 2-án választotta szét több mint 30 órás beavatkozás során a bangladesi Dakkában.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány most köszönetet mondott a magyar kórházaknak az összefogásért, amellyel lehetővé vált a 35 fős csapat kiutazása, valamint azért, hogy szakmai hátteret biztosítottak a műtétsorozat magyarországi szakaszához és az előkészítő vizsgálatokhoz.

Az alapítvány egy eddig még nem látott fotót is közölt az ikerpár egyik tagjáról:

Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

A műtétsorozat eddig 21 hónapnyi tervezést igényelt, a beavatkozásokban több mint 100 magyar orvos vett részt aktívan vagy konzulensként, és eddig 55 ezer munkaóra van a csapat tagjai mögött. A legutóbbi hírek szerint az egyik kislány már jól van, a másikat mélyaltatásban tartják, mindketten lázasak, vírusfertőzésen esnek át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top