Életmód

Szívmelengető fotó arról, hogyan segített a 8 éves kisfiú autista osztálytársának

A kisfiú meglátta síró társát, és azonnal tudta, mit kell tennie.

A kansasi Christian Moore az első iskolai napon észrevette, hogy osztálytársa, Connor Crites az intézmény épülete előtt sírdogál. A 8 éves kisfiú nem habozott, odament kis barátjához, megfogta a kezét, és bekísérte az épületbe.

Amit viszont Christian nem tudott, hogy Connor autista, és hogy ez az apró gesztus nagy segítség lesz társának kezelni a számára megterhelő szituációt.

„Láttam őt a földön Connorral, ahogy Connor sírt a sarokban, és ő pedig vigasztalta” – mondta Courtney Moore, Christian anyja, majd folytatta: „Megragadta a kezét, és a bejárati ajtóhoz sétáltak. Vártunk, amíg megszólalt a csengő, és ekkor bekísérte az iskolába. A többi történelem. Azóta elválaszthatatlanok.”

„Nagyon büszke vagyok a fiamra” – írta Courtney a Facebookon. „Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ilyen szerető, együttérző gyermeket neveltünk! Hatalmas szíve van, és  jól indult az első tanítási nap.”

„Kedves volt velem” – mesélt Connor. „Az iskola első napja volt, én meg sírni kezdtem, de ő segített, és boldog voltam. Megtalált, megfogta a kezem, és örömkönnyek lettek a szememben” – emlékezett vissza a másodikos kisfiú.

A fiúk azt mondták, hogy bíznak barátságukban, és az a pillanat, amikor elkezdődött, példa mindenki számára.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top