Életmód

Közel száz kóbor kutyát fogadott be, hogy megmentse őket a hurrikántól

A Bahamákon élő állatvédő 97 ebet mentett meg, közülük 79-et a saját hálószobájában szállásolt el.

A Bahamákon, a New Providence-szigeteken lévő Nassauban élő Chella Phillips 97 kóbor kutyát fogadott be a házába, hogy megmentse őket az érkező Dorian hurrikántól – írja a 24.hu.

A fiatal nő civilben egy állatmenhely vezetőjeként dolgozik. A Facebookon azt írta, sok kutya beteg és fél, de próbálja megnyugtatni őket: zenét rakott be nekik, és a légkondit is bekapcsolta. A 97 kutyából 79-et a saját hálószobájában szállásolt el. „Őrület volt az utolsó éjszaka, mindenhol kaki és pisi, de legalább az ágyamat tiszteletben tartották, és nem ugrottak fel rá” – jelentette vasárnap.

Ugyan a Dorian hurrikán jó százötven kilométerre haladt el Nassau mellett, de még így is komoly pusztítást végzett. Hétfőn este Phillips arról számolt be, hogy elérte őket az ár, és a szivattyúik is meghibásodtak, ezért vödörrel próbálták kimerni a házból a vizet. „De jól vagyunk a stresszes este után” – írta, hozzátéve, csak azt sajnálja, hogy a vihar miatt megszakadt a tévéadás, így nem tudta mesefilmekkel megnyugatni a kutyákat.

Phillips gyűjtést indított, hogy védencei későbbi elhelyezése is megoldódjon, mostanáig közel 69 ezer dollárt (kb. 20 millió forint) szedett össze.

Kiemelt képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top