Életmód

Macronhoz fordult a francia polgármester a tahó turisták miatt

Saint-Gervais első embere azért akadt ki, mert egy brit tengerészgyalogos a Mont Blanc csúcsán hagyott egy evezőgépet.

Emanuel Macronhoz fordult Sain-Gervais polgármestere, aki azt kérte a francia elnöktől, lépjen fel a Mont Blanc-t megmászó „idióták” ellen, miután egy brit turista a csúcson hagyott egy evezőgépet – írja a Guardian.

Jean-Marc Peillex évek óta igyekszik felhívni a figyelmet arra, mekkora károkat okoz, hogy évről évre egyre több turista lepi el a hegyet. A polgármesternél akkor telt be végleg a pohár, amikor a „királyi kommandó” (a Guardian szerint minden bizonnyal a brit tengerészgyalogság egyik tagja) egy kihívás részeként evezőpaddal a hátán mászta meg a 4808 méter magas hegyet, majd, miután levonszolni már nem volt ereje, egyszerűen otthagyta egy hegyi menedékház mellett.

Peillex dühét tovább növelte, hogy ugyanaznap egy német turista is megsértette a hegymászás szabályait: a férfi a rendőrök figyelmeztetéseire fittyet hányva a kutyájával mászta meg a hegyet. Az állat szerencsére túlélte a kalandot, de komoly sérüléseket szenvedett mászás közben.

Kiemelt képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top