Életmód

Na, melyik lett idén is a világ legélhetőbb városa?

Segítünk: nem Magyarországon található.

2018 után ismét Bécs lett a világ legélhetőbb városa az Economist Intelligence Unit kutatása szerint. A felmérésben a településeket idén is stabilitásuk, kultúrájuk, környezetük, oktatási, infrastrukturális és egészségügyi rendszerük alapján rangsorolták – írja a CNN.

Fotó: Mario Lang

A listát hét éven át az ausztráliai Melbourne vezette, az osztrák főváros tavaly végzett először az élen. Melbourne idén is a második lett, a top 5-be még befért Sidney, Oszaka és Calgary is. Az első tíz helyezett között zömében ausztrál, kanadai és japán városokat találunk, de a top 20-ba azért több európai város fért be: Koppenhága még az első tízben van, Zürich, Frankfurt és Genf pedig a 11., 12. illetve a 14. pozíciót foglalja el.

Az igazán nagy városok közül London és New York a 48. és az 58. helyen zárt. A viszonylag rossz helyezés oka főként a rossz infrastruktúra és az instabilitás, valamint a bűncselekmények magas száma. Párizs a sárga mellényesek kormányellenes tüntetései miatt hat helyet csúszott vissza és már csak 26. A világ legkevésbé élhető városa a szíriai Damaszkusz, aminél épphogy csak élhetőbb a nigériai Lagos és a bangladesi Dakka.

(via 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top