Életmód
Szponzorált tartalom

3+1 kihagyhatatlan kerékpárútvonal, ősszel a legszebbek

Ne csüggedj, hogy véget ért a nyár, hiszen vannak tájak, amelyek ősszel mutatják meg az igazi szépségüket. Ezek a legszebb biciklis útvonalak Magyarországon!

Egyre többen döntenek úgy, hogy a munkába járáshoz és a szabadidejükben is az autó helyett a kerékpárt választják. Akár régóta biciklizel, akár most ismerkedsz a kétkerekűs élet szépségeivel, ezek közül az útvonalak közül biztos, hogy találsz kedvedre valót.

Balaton

Ha te is Balaton-imádó vagy, akkor pattanj fel a vonatra a biciklivel együtt, vagy szállj kocsiba, és irány a magyar tenger! Attól függően, hogy az északi vagy a déli partot választod, indulhatsz Siófokról vagy Tihanyból is, mindenhonnan gyönyörű útvonalon haladhatsz végig. Ha déli parti túrát tervezel, akkor Siófoktól egészen Keszthelyig eltekerhetsz, az északi parton pedig Badacsony és a Káli-medence környékén érdemes kerekezned.

Budapest környéke

Ha Budapesten élsz, akkor ősszel kihagyhatatlan a Dobogókő és a környéke. Tény, nem a legegyszerűbb terep, de ha nem érzed magadban az erőt ahhoz, hogy földúton kerekezz, akkor se mondj le róla. Pomázig van kiépített bicikliút, onnan pedig mehetsz kocsival is, vagy lassabb tempóban, szakaszonként is megteheted a távot.

Tokaji borvidék

Azoknak, akik komolyan veszik a túra szó jelentését, de mellette finom borokat is kóstolnának, a Regéc–Tokaj útvonal ideális lehet. A hegyi terepen szükséged lesz az erődre, de Tokajba érve kipihenheted magad: a gyönyörű borvidéken idilli pincékben finomabbnál finomabb borokat, mustokat kóstolhatsz meg.

Dunakanyar

Ezt az északi úti célt jó eséllyel akkor is tudod teljesíteni, ha nem te vagy az edzőtermek leglelkesebb látogatója. Budapestről indulva a bicikliút Szentendrén keresztül vezet, ahol érdemes megállnod, és ejtőznöd egyet a város hangulatos utcáin. Renget kávézó és étterem még késő ősszel is nyitva tart, így gasztroélményekkel feltöltődve vághatsz neki Visegrádnak az országúti pályán, az utad végén pedig csodás kilátásban lehet részed a Dunára.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top