Életmód

A tiszta környezet boldoggá tesz!

Ha meghalljuk, hogy Cif, akkor mindenkinek az jut eszébe, hogy ki kellene már súrolni a kádat otthon. De azt tudtad, milyen országos kezdeményezést indított el a Cif?

A Cif Ragyogjon Magyarország Programot azért hívták életre, hogy a közösségi életterek sokkal tisztábbak, élhetőbbek legyenek, mindenki nagy örömére.

A program során a Cif országszerte a pályázaton zsűri és a közönség által megszavazott köztereket, parkokat, sőt iskolákat hozzák rendbe önkéntesekkel karöltve. A pályázat nyertesei között olyan remek helyszínek vannak, mint a Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium, ahol élhetőbbé és egészségesebbé tették a gyerekek környezetét. A Máltai Szeretetszolgálat óbudai három játszóterén a takarításon túl a padok festését, virágok ültetését is véghez vitték az önkéntesek.

A Pap faluban épülő Közösségi Tér és Alkotóház létrejöttében segítettek professzionális tisztítással és teljeskörű tereprendezéssel, a program első állomása, a Gyermekvasút Hűvösvölgyi végállomása pedig szebb, mint valaha, itt még a graffitiket is sikerült az önkénteseknek eltüntetniük és egy vadonatúj padot is kapott az állomás.

A kezdeményezés ötlete mögött az áll, hogy egy tisztább, rendezetebb környezetben, könnyebben áramlik a boldogság is, ezzel pedig maximálisan egyetértünk.

cif ragyogjon magyarország program

A Máltai játszótér önkéntes csapata (Kép: Cif Magyarország Facebook oldala)

Az nlc. önkéntesei is részt vettek a programban: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik legrégebbi, Gyűrű utcai játszóterének felújításában segítettünk sok más önkéntessel karöltve. Lelkesen szereltük szét a padokat, csiszoltunk, festettünk, hogy a gyerekeket színes, vidám környezet fogadja, amikor betérnek játszani a játszótérre.

Szó sem volt kádsúrolásról, az önkéntesség öröméről és a jól szervezett munkáról annál inkább tanúbizonyságot tett a Cif programja, mindenkinek megvolt a feladata, még a legkisebbeknek is került ecset, hogy a közös munkában részt tudjanak venni. Jó ügyért önkénteskedni pedig felemelő érzés, erősen ajánlott mindenkinek, aki egyetért a Cif programjának szlogenjével: a tiszta környezet boldoggá tesz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top