Életmód

Két napig kúszott kettétört bokájával az erdőben

Fehérjeszeleteken és nyalókákon élt, amíg ki nem mentették a vadonból.

Az 54 éves ausztrál bozótjáró a Birsbane-től északnyugatra található hegyekben szenvedett balesetet, a hatméteres zuhanás után gyakorlatilag kettétörött a bokája – írja a 444.hu a The Guardianra hivatkozva.

Neil Parker, aki amúgy tapasztalt túravezető, egyedül járta vadont a szerencsétlenség bekövetkeztekor, mint mondta, a nagy esést követően cipelnie kellett a lábát, aminek alsó fele csak lifegett.

Neil Parker a kórházban nyilatkozik (Forrás: AFP)

A balesetet szenvedett túrázó két nap alatt három kilométert tett meg kúszva, a nehéz körülmények miatt kilátástalannak érezte a helyzetét: „Úgy éreztem, hogy sosem fogok visszaérni” – mesélte a történtek után. Neil a nála levő fehérjeszeleteken és nyalókákon élt, és szerencsére fájdalomcsillapítót is vitt magával.

A férfi után másnap kezdtek kutatni bozótjáró társai, a kereséshez rendőrségi helikopter is csatlakozott. balesete után két nappal találtak rá Neilre, azonnal kórházba szállították.

„Eléggé aggódtam, hiszen senkinek sem mondtam el, hogy merre megyek. És még csak kapcsolatba sem tudtam lépni senkivel, hogy megmondjam, hol vagyok. Vagyis a lehető legrosszabb volt a helyzet” – idézte fel a kórházi ágyában fekve.

 (via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top