Aktuális

17 nap után került elő az erdőből a jógatanárnő

Törött lábbal, alultápláltan találtak rá egy vízesés mellett. Lepkéket is evett, hogy túléljen.

A mentőcsapatok megtalálták azt a jógaoktatót, aki 17 napja tűnt el Hawaiin. Amanda Eller túrázni indult a Maui szigetén található Makawao erdőrezervátumban még május 8-án, de eltűnt a 2000 hektáros területen.

A kutatók – a család által bérelt helikopterből – egy vízesés melletti szakadéknál pillantották meg a 35 éves nőt, mérföldekre az autójától.

Nem volt rajta cipő, eltört a lába, levált a térdporca, horzsolások borították a testét, leégett és alultáplált volt. Azonnal kórházba szállították, remélhetőleg teljesen fel fog épülni.

Barátai egy kampányt is indítottak, hogy megtalálják a nőt, önkéntesek tucatjai fésülték át az erdőt. Éppen egy órával azelőtt, hogy előkerült, 50 ezer dollárt ajánlottak fel annak, aki segít megtalálni.

Kiderült, hogy Amanda Eller egy kis barlangban lakott. Gyümölcsökön, növényeken élt, de megevett éjjeli lepkéket is. Legnagyobb ellensége a hideg volt. A harmadik napon megcsúszott, és belesett egy szakadékba. Elmondta azt is, hogy mindennap hallotta a helikoptereket, de hiába próbált jelezni, nem vették őt észre.

(Reuters)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top