Életmód

Japánban 30 fokban is havazik

Mesterséges havazást teszteltek, így enyhítenék a nyári hőhullámokat a 2020-as olimpián.

Tokióban 30 fok körül van a hőmérséklet, nemrégiben mégis havazott. Mesterséges havazást teszteltek, és mindenféle eszközt bevetnek, hogy csökkentsék a kánikulát a jövő nyári olimpiai játékokon.

A japán fővárosban nyáron gyakran elviselhetetlen a forróság, az elmúlt évek hőhullámai százak halálát okozták. Az idei nyár egyik hőhullámát például a japán kormány természeti katasztrófának minősítette, olyan sokan meghaltak.

Az extrém hőséget igyekeznek elviselhetővé tenni a versenyzők és a nézők számára az olimpia idejére. Erre az egyik módszer a mesterséges havazás:

A hőségcsökkentő havazást idén már élesben is bevetették egy kajak-kenu versenyen. A technológia még nem teljesen kiforrott, a nézők arra panaszkodtak, hogy az olvadó hótól a ruhájuk és a lelátó is csuromvizes lesz.

A mostani próba után egyébként a hőmérséklet semmit sem csökkent, de a szervezők szerint a mesterséges havazás abból a szempontból elérte a célját, hogy a közönség felfrissült és jól szórakozott.

(Időkép)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top