Trend

Kiderült: ők öltöztetik a magyar csapatot a tokiói olimpiára

Megvan az olimpiai formaruha-pályázat végeredménye.
olimpia tokio 2020

A Magyar Olimpiai Bizottság ma délután kihirdette a 2020-as tokiói olimpia és paralimpia magyar formaruha-pályázatának végeredményét. A nyolc pályamunka közül a döntőbe a Nanushka, a NUBU és Tomcsányi Dóri kollekciója került be. A győztest divatszakemberekből és sportolókból álló zsűri: Harmati Hedvig, a MOME textiltervező tanszékének vezetője, Maróy Krisztina, a Glamour magazin főszerkesztője, Lakatos Márk stylist, Nánási Pál fotográfus, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Verrasztó Evelyn ötszörös Európa-bajnok úszó, Varga Katalin paralimpikon kajakozó, valamint Báthori Zsófia, a MOB marketingmenedzsere választotta ki.

Lakatos Márk a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a pályázatra nagyon színvonalas munkák érkeztek. Hangsúlyozta: az olimpiai formaruha a stílus olyasfajta megnyilvánulása, mellyel egy egész ország üzen a ruhák nyelvén a nagyvilágnak. Nem szabad azonban megfeledkezni arról sem, hogy a ruhákat hús-vér emberek fogják viselni, fontos, hogy ők hogyan érzik benne magukat.  

A zsűri döntése alapján a pályázat nyertese a NUBU lett.

tokio 2020 formaruha pályázat NUBU
Megnézem
Összes kép (5)

A NUBU tervezőinek célja az olimpiai kollekció megalkotásával, hogy modern, minimalista, kényelmes és egyben stílusos vizuális világot teremtsenek. A magyar nemzeti zászló színeit és formavilágát ötvözték a japán zen filozófiával. A dizájnerek a kollekcióban a befogadó ország előtt tisztelegnek a szabásvonalakban elrejtett kimonómotívumokkal, miközben egyértelműen hangsúlyozzák a magyar identitást a „team hungary” feliratokkal és a dinamikus ecsetvonásokkal felvitt piros-fehér-zöld mintával. A NUBU kollekciójában az elegáns és a sportos darabok jól kombinálhatók egymással. Judit és Adél a funkcionális és kényelmes öltözettel kiegyensúlyozottságot és magabiztosságot szeretnének ajándékozni a sportolóknak, ezzel segítve őket a kiemelkedő eredmények elérésében.

Gratulálunk!

(Címlapi kép: Etsuo Hara/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top