Életmód

Az utolsó pillanatban menekítették ki a tűzvészből a rémült orángutánokat

Az önkéntesek a legjobbkor érkeztek, hogy biztonságba helyezzék az éhes és kimerült állatokat, amelyeknek az Indonéziában tomboló erdőtűz pusztította el az otthonukat.

Az utolsó pillanatban mentettek ki két orángutánt a borneói Dél-Kalimantán provincia egyik erdejéből, amit szinte teljesen elpusztított a hónapok óta tomboló indonéziai erdőtűz – írja a Dodo. A rémült állatok az utolsó, még állva maradt fák egyikének csúcsába kapaszkodva próbálták átvészelni a veszélyt; a lap szerint a Nemzetközi Állatmentő Szervezet (IAR) és a Nyugat-Kalimantáni Állatvédő Ügynökség (BKSDA) önkéntesei siettek a segítségükre.

Orángután az erdőtűz dúlta indonéz esőerdőben (Fotó: Anton Raharjo / Anadolu Agency)

A két húszéves állat – ahogy később elnevezték őket, Bara és Arang – nagyon éhes és kimerült volt már, amikor megtalálták őket. „Kénytelenek voltunk benyugtatózni őket – magyarázta Phily Kennington, az IAR egyik munkatársa. – Aztán hálóval kaptuk el őket, ahogy lebucskáztak a fáról. Ehhez nagy odafigyelés és precizitás kell.”

A megmentett orángutánokat az állatmentő szervezet egyik rehabilitációs központjába szállították, ahol gondos orvosi ellátást, bőséges vizet és élelmet kapnak. Gondozóik azt remélik, hogy hamarosan teljesen felgyógyulnak, és visszaengedhetik őket az esőerdőbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top