nlc.hu
Életmód
Így látja egy rétisas az Alpok pusztuló gleccsereit

Így látja egy rétisas az Alpok pusztuló gleccsereit

A madárra szerelt kamera segítségével készülnek a hihetetlen felvételek.

Egy fehérfarkú rétisasra erősített kamerával mutatja meg az Alpok pusztuló gleccsereit egy francia solymász. Jacques-Olivier Travers az reméli, hogy ha az emberek egy madár szemén át látják a világot, az segít meggyőzni őket a madarak és azok természetes élőhelye megóvásának fontosságáról is – írja az MTI.

Victor, a kilencéves rétisas útját öt szakaszra osztották fel, és minden alkalommal Travers egy munkatársa indítja útnak egy-egy csúcsról, repülései alkalmával Travers-t kell megtalálnia.

Németországon, Ausztrián és Olaszországon halad át, mielőtt október 7-én befejezi hegyi túráját Franciaországban. A kamera cipelése miatt a szokásosnál lassabban repülő Victor 3-5 kilométert tesz meg minden repülése során.

A terep bejárásakor Travers saját szemével látta az Alpok gleccsereinek olvadását. „Megdöbbentett a látvány. Hihetetlen volt a változás mindössze egyetlen év alatt” – idézte fel Travers.

(via MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top