Életmód

Ennél menőbb Barbie-k nem lesznek

Csillagász és tengerbiológus is van az új kollekcióban, mely már idehaza is kapható.

A természetvédelemhez köthető tudományos szakmákat népszerűsíti a Mattel a National Geographic-kal együttműködve. Az új Barbie-k bevezetésének célja, hogy felhívja a fiatal lányok figyelmét a környezetvédelem fontosságára, és megismertesse velük a nők körében kevésbé népszerű tudományos foglalkozásokat. Ennek megfelelően az új Barbie-k között megtalálható a tengerbiológus, a csillagász, a lepkekutató, a természetvédő és a természetfotós is. Az új babák példakép állításával arra ösztönzik a lányokat, hogy bátran képviseljenek egyéni döntésük szerint a „hagyományos” szerepektől eltérő életmodelleket is.

„A fiatal nők gyakran nem ismerik fel a bennük rejlő tehetséget, és csak keveset tudnak a tudományos szakmai lehetőségekről. Az új kollekcióval a Barbie már gyerekkorban lehetővé szeretné tenni a lányok számára, hogy a történetmesélés és a játék révén új szerepekben próbálják ki magukat és elhiggyék, bármi lehet belőlük. Így a National Geographic-kal folytatott partnerségünk révén már csillagászként, tengerbiológusként vagy akár természetfotósként is elképzelhetik magukat, ezzel szélesítve a későbbi pályaválasztási lehetőségeiket” – mondta Török Kata, a Mattel magyarországi brandmenedzsere.

Az együttműködés a National Geographic számára is nagy jelentőségű, hiszen a kezdeményezéssel lehetőségük van felkelteni a fiatalok érdeklődését a tudományos, kulturális témák iránt, illetve játékos formában megmutatni, hogy a tudomány, valamint a technika világa is lehet izgalmas és vonzó.

Lepkekutató is van az új Barbie-kollekcióban.

„A National Geographic küldetése mindig is az volt, hogy segítse az embereket a világ megértésében” – mondta Susan Goldberg, a National Geographic magazin főszerkesztője, a National Geographic Partners szerkesztőségi igazgatója. „A Barbie-val való partnerségünk révén kreatív módon taníthatjuk a gyerekeket és a játék erejével fedezhetjük fel a kutatók és a tudósok következő generációját.”

A sorozatban szereplő Barbie-k valósághű ruházatot és kiegészítőket viselnek, amelyeket a National Geographic felfedezőinek, valamint a magazin főszerkesztőjének bevonásával terveztek. Az izgalmas kollekció darabjai már Magyarországon is kaphatók.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top