Életmód

Mobiltelefon fényénél operáltak az orvosok az áramszünet miatt

Apokaliptikus állapotokat okozott a folyamatos esőzés Brazíliában.

Szinte nem múlik el úgy nap, hogy ne jönnének a hírek a magyar egészségügy rossz állapotáról, a silány kórházi kosztról, a betegeket ölben cipelő beteghordóról, és még sorolhatnánk.

Úgy tűnik, a brazilok sincsenek jobb helyzetben. Történt ugyanis, hogy egy minapi áramkimaradás után sötétség borult a teresinai Maternidade Dona Evangelina Rosa kórházra, ezért az orvosok arra kényszerültek, hogy mobiltelefonjaik halovány fényénél végezzék a beavatkozásokat.

A kórházban péntek délután fél kettőtől este hatig tartott az áramszünet, amit a régiót sújtó heves vihar okozott. Az intézmény szerint a kórházban ugyan háromfázisú energiaellátás van, a tartalék generátorok azonban valamiért nem érzékelték az áramszünetet.

A kórház vezetői helyi újságíróknak azt nyilatkozták, hogy miután észlelték a sebészeti központ energiaellátásának instabilitását, a karbantartó csoport kikapcsolta a főkapcsolót, a generátort pedig be, és ezután helyreállt a működés.

A régió energiaellátását továbbra is viharok nehezítik, de a kórház világítása a generátoroknak köszönhetően működik. Azt, hogy hány műtétet végeztek el pontosan telefonjaik fényénél az orvosok, nem tudni, de Samuel Moreira Rego, a Piaui Orvostudományi Szindikátum (SIMEPI) elnöke közösségi oldalán is megerősítette, hogy a doktorok mobiljukat használták világításra munka közben.

Forrás: Ladbible

Nemcsak a magyar kórházakból érkeznek hajmeresztő sztorik (Fotó: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top