Életmód

83 évesen viszi ki a leveleket, 50 év után is imádja a munkáját az idős postásnő

A mai napig rajong a hivatásáért, és semmi pénzért nem adná fel a munkáját.

83 éves Oroszország legidősebb postása, de még mindig dolgozik – számolt be a Tények. Az asszonynak az sem számít, ha hegyekre kell felmásznia, hogy kiszállítsa a leveleket.

Elmondása szerint már gyerekkorában elhatározta, hogy postás lesz. „Úgy gondoltam, így majd az emberek szeretni és mindig várni fognak” – vallotta be az idős asszony, akit a kirándulók és a környékbeli lakosok is nagyon kedvelnek. A rekorder postásnak nehéz élete volt, emiatt – úgy érzi – jót tesz neki, ha kimozdul otthonról, és dolgozik. „A fizetésem nem túl sok, de segít. Szeretek sétálni és beszélgetni az emberekkel. Annyi szomorúságot éltem át az életem során, hogy ha nem csinálnék semmit, folyton ezekre a dolgokra gondolnék. Amikor azonban elhagyom a házam, minden könnyebbnek tűnik” – mondta. 

Ugyanazokat az útvonalakat járja végig naponta, immár 50 éve. Állítása szerint ez egyáltalán nem unalmas, mert útközben jókat szokott beszélgetni a helyiekkel és a turistákkal. Az autósok néha felveszik az idős postást, és elviszik oda, ahova ki kell szállítania leveleket. Ez nagy segítség neki. Azt mondja, az emberek szeretete motiválja, hogy folytassa a munkát.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top