Életmód

Te is szeretnél beszélgetni a kutyáddal? Így megteheted!

Nagyon ügyes megoldás, de elég okos kutya is kell hozzá.

Christina Hunger a szakmája szerint beszédterapeuta, ezért őt az átlagosnál jobban foglalkoztatja a kérdés, hogyan kommunikálhatna a kutyájával. Kifejlesztett egy szintetizátorszerű hangképző eszközt, amihez szavakat párosított, így Stella nevű kutyája már 26 különböző dolgot tud „mondani” neki.

Forrás: hunger4words Instagram

A kutya ugyanis megtanulta, hogy az egyes gombokat kísérő hanghatás után milyen reakciókra számíthat gazdája részéről, azóta pedig a gombok lenyomásával jelezni is tudja, mire van szüksége. Így gyakran rányom az „éhes”, a „séta” vagy a „labda” gombokra. A kommunikáció kétirányú: a minap Hunger egy másik gombot akart lenyomni, de véletlenül a labdát jelölő gombot nyomta le, mire Stella azonnal hozta is a labdáját. 

Hunger Instagram- és Facebook-követői nagyon lelkesen fogadták a kommunikációs eszközt, csak egyvalaki jegyezte meg, hogy a „steak” gomb még hiányzik a készülékről.

(Bored Panda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top