nlc.hu
Életmód
Az éjszakai arcmaszk lehet a 30 felettiek Szent Grálja

Az éjszakai arcmaszk lehet a 30 felettiek Szent Grálja

Maceramentes, időt sprólunk vele és még hatásos is.

Prémium arcápoló esetén magasra teszem a lécet ha tesztelésről van szó, így volt ez a Skincode Exclusive Cellular Hidratáló Arcmaszkkal is. A márka egyik sikertermékéről van szó, ráadásul az Exclusive vonalból, mindez pedig joggal növelheti az elvárásokat. Mielőtt azonban rátérnék, milyen tapasztalataim voltak a kozmetikummal, érdemes tisztába tenni, mi is az az éjszakai maszk.

Az éjszakai arcmaszkok egy viszonylag új kategóriáját jelentik a bőrápolóknak, könnyedebb állagúak mint a hagyományos maszkok, amit eltérő használatuk szükségessé is tesz. Ezeket ugyanis egész éjjel magunkon hagyhatjuk, hogy a hatóanyagok tökéletesen felszívódjanak, így használatuk egyáltalán nem macerás. Nem képeznek vastag, arcunkra tapadó filmréteget, száradást követően nem repedezik meg a bőrünkön, mégis érezhető módon testesebbek mint egy éjszakai arckrém.
Többet is nyújtanak az éjszakai arckrémeknél, hatóanyagtartalmuk ugyanis magasabb, éppen ezért nem szükséges őket naponta használni. Hetente kétszer elég, inkább a rendszerességen legyen a hangsúly.

Megjelenés, forma: A svájci bőrápoló márka minden termékére igaz, hogy igényes formavilágú csomagolásba helyezi készítményeit, így van ez ennek az arcmaszknak az esetén is. Áttetsző üveg tégelyt kapott a készítmény, a maszk égkék színe így szépen érvényesül.

Skincode Exclusive Cellular Hidratáló Arcmaszk

Skincode Exclusive Cellular Hidratáló Arcmaszk (Fotó: Benecz Judit)

Első benyomás: Igaz, kiszerelése tégelyes, ha nem akarunk, egyáltalán nem kell belenyúlnunk ujjainkkal, a maszkhoz ugyanis kapunk egy spatulát, amivel higiénikusan adagolhatjuk a készítményt. Illata friss, intenzív, de nem tolakodó, felkenve nem telíti el orrunkat. Állaga géles-krémes, nagyon könnyed, ennek megfelelően egyszerűen eloszlatható a bőrön. A mennyiséget nézve körülbelül kétszeres mennyiséget vittem fel bőrömre, mint arckrémből szoktam, tettem belőle arcomra, nyakamra, dekoltázsomra is.

Használat közbeni tapasztalatok: A maszkot – bár az ajánlás szerint nappalra is feltehetjük -, csak éjjelre használtam. Úgy éreztem, kombinált, zsírosodásra hajlamos bőrtípusomnak nagyon sok lenne nappal, pláne smink alá. Este feltéve nem csak eloszlattam a bőrömön, hanem picit bele is masszíroztam, szerintem érdemes, nem csak a felszívódást segíti, de a bőrnek is jót tesz.
Felszívódása az elmúlt hetekben sokat változott – pontosabban szólva a bőröm reagál másként rá. Az őszi, melegebb időben jó öt perc után éreztem, hogy kellően felszívódott, most, hogy már téliesen hideg az időjárás, úgy tűnik, bőröm is jobban igényli az extra törődést. Ugyanaz a mennyiség 1-2 perc után már sokkal jobban felszívódott.

Amire érdemes figyelni: Az éjszakai maszkot ugyan nem szükséges lemosni, 10 perc után puha mozdulatokkal a felesleget le kell/le érdemes “radírozni”. Ezt úgy kell elképzelni, mintha le akarnánk dörzsölni valamit a bőrünkről, egy idő után pici darabokban valóban lesöpörhető egy kis mennyiség belőle, ehhez azonban javaslom egy pihe-puha (és száraz) törölköző használatát. Nekem pusztán az ujjaimmal végezve kellemetlen érzés volt, pedig elhihetitek, nagyon óvatos voltam.
Most, a hűvösebb időben kipróbáltam, hogy a teljes mennyiséget arcomon hagytam reggelig, aboszlút kényelmes volt, nem ragadt, nem húzódott, nem volt maszkos érzetű. Reggeli arcmosásnál nyilván éreztem, ahogy a maradékot eltávolítottam, de ez úgy gondolom teljesen normális.
Leírása alapján ha szükségesnek érezzük, plusz hidratáló krémet is nyugodtan tehetünk fölé, ezt főként száraz arcbőrűeknek javaslom próbálgatni, mennyi ápolást igényel a bőrük. Kipróbáltam éjszakára így is (ekkor ledörzsöltem a felesleget), hidratáló krémem szépen elfért felette, ekkor sem volt maszkos érzetű.

Skincode Exclusive Cellular Hidratáló Arcmaszk

Skincode Exclusive Cellular Hidratáló Arcmaszk (Fotó: Benecz Judit)

Tapasztalatok: A készítmény hidratáló hatása nagyon jó, ezt már felvitel után azonnal is érezhetjük, és másnap reggel is finom puha, ápolt bőrképre ébredünk. Rendszeresebb használatával pár hét alatt emellé feszesebb bőrkép társult, a téli fakóságnak jelenleg nyoma sincs. A feszesség alatt nem ránctalanító hatást értek, szem körüli szarkalábaim nem változtak, mégis rugalmasabbnak, talán fura szó, de erősebbnek érzem a bőröm általános állagát. (Apropó, szemkörnyékre is felvittem, szememet egyáltalán nem zavarta, a ledörzsölős procedúra azonban itt egyáltalán nem tetszett, így később erre a területre csak vékonyabban vittem fel, hogy ne kelljen leszedni.) Pórusösszehúzó hatást nem tapasztaltam, ellenben nem is tömítette el őket, nem irritált, sőt, megkockáztatom, hogy bőrnyugtató hatása is van.

Mivel prémium termékről van szó, az ára is ehhez mérten magasabb, mint egy szimpla drogériás terméké, de ezt mindenki mérlegelni tudja, mennyit tud és akar bőrápolásra fordítani. Mint éjszakai maszk pozitívak róla a tapasztalataim, abszolút kipróbálásra érdemes termék, amit érdemes pár hétig rendszeresen, heti kétszer (vagy akár háromszor) alkalmazni, hogy a valódi hatását megtapasztaljuk. Vízhiányos bőrre, 30 év felett kimondottan hasznos készítmény, mely száraz és zsíros bőrűeknek is megfelelő lehet.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top