Életmód

A brit gyerekek szerint a tojást a tehenek tojják, és nem tudják, hogy a chips krumpliból van

A helyzet nem jó, de nem is tragikus, mert a gyerekeket alapvetően érdekli a főzés és a téma, de még számos tévhitet helyre kell tenni.

A Zanussi cég ezer, 6 és 11 év közti brit kisgyerek részvételével készített reprezentatív kutatást, amelyből kiderült, a mai generációnak igencsak nincs fogalma a korábbiakhoz képest arról, hogyan is működik a konyha világa, és összességében az élelmiszeripar.

Például tízből három brit gyerek tényleg azt hiszi, hogy a tojást a tehenek tojják, arról pedig sejtelmük sincs, hogy a chips krumpliból kszül, illetve hogy mit csinálnak a sertéshúsból. Miközben felük pontosan tisztában van azzal, hogy az olyan divatos élelmiszer-összetevők mint a maracuja vagy az avokádó hogy néz ki, és pontosan micsoda.

Közben érdekes ellentmondás, hogy a tanulmány alapján a brit gyerekek közül tízből kilenc szeret alkotni, jól érzi magát a konyhában, és ötből négy kisgyerek kimondottan szeretne megtanulni főzni, szívesen venne részt főzőtanfolyamon.

Az érdeklődés ellenére arra is fény derült, a gyerekek 11%-a bevallotta, hogy még életében nem evett sima paprikát. Amikor pedig egy cukkini képét mutatták nekik, 42%-uk hibázott, és azt hitte, valójában uborkát lát – amit a gyerekek ötöde még szintén soha nem evett. 

Via Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top