Gasztro

Ez a magyarok kedvenc szendvicse

Napi szinten fogyasztunk szendvicset, ezen belül is a kedvenc feltétünk a sajt, a húsfélék közül pedig a sonka, de ugyanúgy zöldség is szokott kerülni a magyarok szendvicsébe.

A Kométa Mindennapok reprezentatív felmérése szerint a magyarok fele majdnem minden nap eszik szendvicset. A férfiak és a nők egyaránt szendvicspártiak, általában úgy gondoljuk, egy jó szendvics bármelyik étkezésre remek választás lehet – írja a Sokszínű vidék.

A szülők négyötöde igyekszik egészséges szendvicset csomagolni a gyermekének, hogy addig se a büfé kínálatából beszerezhető kakaós csiga, lekváros bukta vagy más finomított pékáru legyen az uzsonna vagy a tízórai.

A férfiak 68 százaléka szerint elmaradhatatlan feltét a magas hústartalmú sonka, szalámi vagy bacon, az ötven év felettiek pedig egyenesen húsimádók. A kamaszok inkább kedvelik a bacont, a kolbászos szendvicset viszont nem szívesen eszik meg.

A Kométa felméréséből az is kiderült, hogy bár szeretünk új ízeket kipróbálni, a kedvenc szendvicsünk sajtból, sonkából és paradicsomból áll.

Tízből heten leggyakrabban vajat vagy margarint kennek a kenyérfélére, de a vajkrém is népszerű. Leggyakoribb feltétünk a sajt, tízből nyolc szendvicsre biztosan az kerül. A dobogó második helyén áll a sonka, 60 százalékban ez a legnépszerűbb húsos feltét. A magyarok közel egyharmada a téliszalámira esküszik.

Úgy tűnik, a zöldségfélék közül a paradicsom a kedvencünk, de ugyanúgy a magyarok harmada paprikát is szeret tenni a szendvicsébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top